A Vitafort Zrt. szakmai tevékenységének kiemelten fontos része a fenntartható módon előállított, nagy tápértékű alternatív fehérjeforrások felkutatása.
A H2020 keretrendszerben megvalósuló iFishienci projektben cégünk 15 nemzetközi partnerintézménnyel együttműködve kutatta az algafehérje takarmányozásban történő felhasználhatóságának lehetőségeit a fenntarthatóság és körforgásosság szempontjai szerint.
Nílusi tilápián végzett laoszi takarmányozási kísérleteinkben az algaliszt és a rovarfehérje halak növekedésére (gyarapodás, FCR,) és a végtermék kulináris tulajdonságaira gyakorolt hatását vizsgáltuk.
Négy mozgalmas, kihívásokkal és sikerekkel teli év után elérkezett az iFishienci projekt záró eseménye, ahol az elért eredmények, valamint a megszerzett tapasztalatok hasznosításáról és a jövő fejlesztéseiről tanácskozhatunk partnereinkkel.