Együttműködés > GMO-mentes Magyarországért Egyesület

A GMO-mentes Magyarországért Egyesületet – mint civil szerveződést – a biztonságos élelmiszerlánc iránti társadalmi igény hívta létre, tekintettel mindazon aggályokra, amelyek a GMO tartalmú élelmiszerekkel kapcsolatban mind tudományos szinten, mind pedig a közvélemény szintjén egyre erősebben jelennek meg. Az Egyesület alapítói nagyra érékelik az évek óta tartó kormányzati erőfeszítéseket, amelyek az Európai Unió GMO-ra vonatkozó jogszabályi változásait eredményezték. Az Egyesületet megalapító tizenegy jogi személy a gyakorlati életben, termelésben foglalkoztatott szakembereket képviselnek, felölelve az élelmiszerlánc teljes termékpályáját, a növénytermesztéstől kezdve, az állattenyésztésen és takarmányozáson, az élelmiszer feldolgozó iparon át, egészen az értékesítésig.

Magyarország ezzel GMO-mentes tej, tojás és hús előállításához szükséges feltételek megteremtésére vállalkozik. Ez komoly piaci előnyöket jelenthet majd a hazai termelők számára mivel a hús, a tej és a tojás, valamint a belőlük készült élelmiszeripari termékek a táplálkozás alapját képezik. Elsődleges célkitűzésként a tej, majd a tojás és a hús termelésnél kívánatos a GMO-mentes termelés minél szélesebb körű elterjesztése, a teljes termékpályán.

A GMO-mentes Magyarországért Egyesület megalakulásának hivatalos bejelentésére 2015. július 22-én került sor a Vitafort ZRt. dabasi székhelyén.