SERTÉSTELEPI  SZOLGÁLTATÁSI CSOMAG
 

A takarmányozás hatékonyságának javítása és a telepet vezető szakemberek munkájának segítése érdekében az alábbi szolgáltatási csomagot - két kivétellel - térítésmentesen biztosítjuk telepi takarmányozás esetében.


TELJESKÖRŰ LABORSZOLGÁLTATÁS
Akkreditált kémiai és mikrobiológiai laborháttérrel az abrak alaptakarmányok komplett vizsgálata, késztáp minták analízise, értékelése. Kiemelt szempont a takarmányok mikrobiológiai és toxikológiai állapotának ellenőrzése, az alapanyagok folyamatos kontrollja, melyet a területi szaktanácsadó működtet.   


SZAKTANÁCSADÁS, TELEPI ADAPTÁCIÓK, TÁPRECEPTÚRÁK KÉSZÍTÉSE ÉS KARBANTARTÁSA, TELEPI AUDIT KOMPLETT FELMÉRÉSSEL 
Mindenkor az adott telepre adaptált receptúra elkészítése, szükség esetén egyedi, specifikus termékek kialakítása, helyre adaptálása. Az ágazati specialista folyamatos kontrollja, rendszeres közös konzultációk a telepet irányító szakemberekkel. A területi szaktanácsadó bevonásával a kontroll program (analízisek, vizsgálatok, termelési paraméterek kiértékelése stb.) működtetése.


ÁLLATEGÉSZSÉGÜGYI SZOLGÁLTATÁS
A Vitafort Zrt. különös hangsúlyt fektet a telepek stabil állategészségügyi státuszának kialakítására. Ennek érdekében a Vitafort állatorvosa segítségével és telepi szakemberek közreműködésével vakcinázási, medikációs programok karbantartása, kidolgozása, folyamatos kontroll, és konzultáció történik, szükség esetén külsős szakállatorvos bevonásával speciális vizsgálatok elvégzése. A munka keretében rendszeres telepi bejárások és az illetékes hatóságokkal történő kapcsolattartás is megtörténik. A programban az állatorvoson kívül az ágazati szakspecialista is részt vesz.

ÁLLATHIGIÉNIAI ÉS TARTÁSTECHNOLÓGIAI TANÁCSADÁS
Az Állatorvostudományi Egyetemmel kötött megállapodás értelmében külső szakállatorvos bevonása adott állategészségügyi illetve állathigiéniai problémák megoldására és indokolt esetben speciális vizsgálatok elvégzésére.

FERTŐTLENÍTÉS HATÉKONYSÁGI VIZSGÁLATOK /TÉRÍTÉSES/
A Mikrolab és SPF Mikrobiológiai Laboratórium segítségével tamponos/törletes vizsgálatokkal mikorbiológiai fertőzöttség megállapítása, fertőtlenítési hatékonyság meghatározása és fertőtlenítési, higiéniai szaktanácsadás.

SZAPORODÁSBIOLÓGIAI SZOLGÁLTATÁS
A Vitafort Zrt. specialistái vezetésével a telepi szaporodásbiológiai státusz felmérése,  programok elindítása, kontrollja, rendszeres ultrahangos vemhesség – és spermavizsgálatok. Speciális tenyésztakarmányok kialakítása, helyre adaptálása. Genetikai tanácsadás. Speciális műszer segítségével hátszalonna vastagság mérése – tenyésztésbe állítás meghatározása.

ÁLLATJÓLÉTI TÁMOGATÁSHOZ MÉRÉSEK ELVÉGZÉSE
Ágazati szakspecialista készíti.

KOCÁK ANYAGFORGALMI VIZSGÁLATA
Vérminták alapján mikroelem ellátottság és energiaforgalmi paraméterek meghatározása, és javaslattétel külsős szakember segítségével – szükség esetén.

KOCÁK ENERGIA-TARTALÉKÁNAK VIZSGÁLATA
A vizsgálat során a hátszalonna-vastagság ultrahangos mérésével végezzük el a kocaállomány időszakos ellenőrzését, majd a kapott eredményeket kiértékeljük és javaslatot teszünk a szükséges változtatásokra.       

LEVEGŐ MINŐSÉG MEGHATÁROZÁSA
Levegő szennyezettség és ammónia tartalom mérése az állattartó épületekben.

SZAKMAI KONFERENCIÁK, TAKARMÁNYOZÁSI KEREKASZTALOK
VitaPig RoadshowSertés Műhely, Vitafort Országos Partnertalálkozó

SZAKMAI TANULMÁNYUTAK SZERVEZÉSE ÉS BIZTOSÍTÁSA 

KEVERŐÜZEMI BERUHÁZÁSOK, REKONSTRUKCIÓK TERVEZÉSE ÉS KIVITELEZÉSE /TÉRÍTÉSES/

Zöldmezős beruházással keverőüzemi tervezésen és kivitelezése Partnereknek kedvező áron, valamint felújításokon felül az üzemek minőségbiztosítási rendszerének kidolgozása és működtetése önálló szakember közreműködésével, valamint hatósági engedélyeztetések előkészítése, kapcsolattartás, laborszolgáltatás működtetése.

 

TELEPI MÉRŐMŰSZERES SZOLGÁLTATÁSOK

 

LÉPJEN VELÜNK KAPCSOLATBA!