Hírek > Olajlen termesztés integrációban 1000 hektáron

2021 jan 07


 2021 ben indul a hazai olajlen termesztés. 1000 hektáron,  zárt láncú termeltetési rendszerben.

                                                                                        
Olajlen - A föld, az állatok és az emberek közös harmóniájáért
Sokszor hallhatunk az egészséges életmódról és a manapság divatos élelmiszerekről, azonban arról még mindig túl kevés szó esik, hogy a minőségi táplálék hogyan kerül a tányérunkra, milyen agráripari összefüggésekre érdemes odafigyelnünk.

Mindig fontos lenne fókuszban tartanunk a minőséget és megbízhatóságot táplálkozásunk esetén, hiszen az elfogyasztott vitaminok, nyomelemek, antioxidánsok és rostok hozzájárulnak egészségünk és immunitásunk megőrzéséhez. A minőséghez és megbízhatósághoz pedig szükséges a föld, az állatok és az emberek közös harmóniája.

         

2000-ben gazdálkodók, tenyésztők, tudósok , agronómusok, fogyasztók és orvosok összefogásával alakult meg a francia Bleu-Blanc -Coeur, vagyis a Kék - Fehér - Szív Egyesület a felelősségteljes és fenntartható mezőgazdaság megteremtése érdekében. A megközelítést a nemzeti hatóságok és az ENSZ is elismerte. A szervezet agroökológiai átmenettel segíti a termelési módszerekkel kapcsolatos fenntarthatósági kötelezettségvállalásokat, javítja az élelmiszerek táplálkozási minőségét, tiszteletben tartja az állatok jólétét és egészségét, a növények sokféleségét és küzd az „importált erdőírtás” ellen, miközben a helyi termelők méltányosabb díjazásán dolgozik.

Az egyesület célja a civilizáció okozta károk (rák, cukorbetegség, Alzheimer, stb.) elleni küzdelem az állatok takarmányozásának javítása révén, hogy garantálja a jobb tápanyag minőségű termékeket, mert ha tisztelik a Földet és az állatokat helyesen takarmányozzák, az embereknek jobb minőségű étel jut!

Ehhez a mozgalomhoz csatlakozott az RWA Magyarország Kft. is, együttműködve további magyar agráripari vállalatokkal, úgy, mint NOACK Magyarország Kft., a Vitafort Zrt. és a Gabonakutató Nonprofit Kft. A négy cég együttesen elkötelezte magát a magyar olajlen koordinált termeltetése mellett.