SZARVASMARHA TELEPI SZOLGÁLTATÁSI CSOMAG

A VITAFORT Zrt. meggyőződése, hogy a magas genetikai érték, a kiváló minőségű tömegtakarmányok és kiegészítők mellett nagyon fontos, ha nem a legfontosabb a telepi menedzsment működése a lehető legjobb eredmények eléréséhez. Innovatív szolgáltatásokkal folyamatosan bővül kínálatunk. 


SZAKTANÁCSADÁS, TELEPI ADAPTÁCIÓK, TAKARMÁNYRECEPTÚRA KÉSZÍTÉSE, KARBANTARTÁS
Mindenkor az adott telepre adaptált receptúra elkészítése, egyedi, specifikus termékek kialakítása, helyre adaptálása, rendszeres karbantartása.

Rendszeres közös konzultáció ágazati specialistáink és a telepet irányító szakemberek között, folyamatos kontroll.

Kontroll program (analízisek, vizsgálatok stb.) működtetése, a területi képviselő bevonásával.

Gyors telepi vizsgálatok, tesztek (TMR, erjesztett tömegtakarmányok – TMR szeparátoros vizsgálatok, bélsár – szeparátoros vizsgálat, vizelet, ivóvíz telepi vizsgálata). Mobil laborszolgáltatás (AgriNIR).

LABORSZOLGÁLTATÁSOK
A Vitafort akkreditált kémiai laborral a tömegtakarmányok komplett vizsgálata a receptúra készítéséhez.

SZAKMAI KONFERENCIÁK, TAKARMÁNYOZÁSI KEREKASZTAL FÓRUMOK, ORSZÁGOS PARTNERTALÁLKOZÓ
VitaCow RoadshowSertés Műhely, Vitafort Országos Partnertalálkozó

VITAFORT SZAKMAI KIADVÁNYOK 
VitaCowHír magazinEGYEDI MEGBESZÉLÉS/MEGÁLLAPODÁS ALAPJÁN SPECIÁLIS, A HELYI TECHNOLÓGIÁK KIALAKÍTÁSÁT, ELLENŐRZÉSÉT, FINOMÍTÁSÁT SEGÍTŐ SZOLGÁLTATÁSAINK

LABORSZOLGÁLTATÁSOK
A Vitafort akkreditált kémiai és mikrobiológiai laborjaiban történő kiegészítő vizsgálatok (Pl. TMR minták analízise, értékelése, stb.)

TEJTÜKÖR 
Elegy tejmintán alapuló új diagnosztikai és értékelési módszer. Megmutatja, hogy milyen hatással van a megvalósult takarmányozás a tehén szervezetére, milyen tényezők módosításával lehet javítania az ellátás hatékonyságát.

ANYAGFORGALMI VIZSGÁLATOK
A Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Karával kötött megállapodás értelmében vér, vizelet és szőr analízise az okszerű takarmányozás érdekében évente egy-két alkalommal, melynek eredményei hatékonyan segítik a takarmányreceptúrák optimalizálását és a kiegyensúlyozott állategészségügyi helyzet fenntartását.

SZAPORODÁSBIOLÓGIAI VIZSGÁLATOK
Az Állattenyésztési Intézet szaporodás-biológus szakállatorvosa segítségével többszintű program működtetése: szaporodás-biológiai státus felmérése az adott telepen, majd ennek eredményeképpen a program kiszélesítése javaslatokkal, szinkronizálási módszerek beállításával, valamint helyszínen végzett ultrahangos vizsgálatokkal.

KEVERŐÜZEMI BERUHÁZÁSOK, REKONSTRUKCIÓK TERVEZÉSE, KIVITELEZÉSE 
Engedélyeztetési eljárás, minőségbiztosítási rendszer kidolgozása-működtetése

KEVERŐ-KIOSZTÓ KOCSI BIZTOSÍTÁSA ELŐNYÖS KONSTRUKCIÓBAN
Kedvező feltételekkel segítünk keverő-kiosztó kocsi (vagy egyéb, takarmányozást segítő gép) beszerzésben, finanszírozásban.

TŐGYEGÉSZSÉGÜGYI PROGRAM KIDOLGOZÁSA 
A program célja az állomány tőgyegészségügyi helyzetének felmérése, a vizsgálatok alapján a problémák megoldására javaslattétel. Közreműködő partnerünk: Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Kara. Dr. Kovács Péter.

LÁBVÉG DIAGNOSZTIKA
A programban pontozásos rendszerben felmérjük egyedenként az állatok mobilitását, a lábvég betegségek állományon belüli elterjedtségét, a sántaság súlyosságát, a hajlamosító tényezőket. Javaslatot teszünk a technikai és technológiai módosításokra. Közreműködő partnerünk: Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Kara. Dr. Jurkovits Viktor.

SZAPORODÁSBIOLÓGIAI PROGRAM KAPCSOLÓDÓ VÉRVIZSGÁLATOKKAL  
Korai vemhesség vizsgálati lehetőség (VSPB-teszt) és progeszteronteszt kapcsolódó folyamatos kiértékeléssel és javaslattétellel – lehetőség a 2 ellés közötti idő csökkentésére. Közreműködő partnerünk: Dr. Gábor György

KORRIGÁLT ÉLETTELJESÍTMÉNY PROGRAM 8(KÉP)  ÜZEMGAZDASÁGI ELEMZÉS 
A telep naturális mutatóinak rendszeres elemzése, a mutatók viszonyítása az aktuálisan jónak tekintett hazai értékekhez (kb. 120 telep aktuális adatai alapján), illetve a telep elmúlt 5 évének eredményeihez. Az értékelés alapján hatékonyságot növelő módosításokat tartalmazó javaslatokkal. Közreműködő partnerünk: Csókástan Kft.

FRESH COW MENEDZSMENT SZOLGÁLTATÁS
Az elléstől az első termékenyítésig elvezető időszak technológiájának kialakítása, betanítása, üzemeltetésének folyamatos kontrollja. Közreműködő partnerünk: Dr. Kovács Ferenc

 

 

LÉPJEN VELÜNK KAPCSOLATBA!