A világ állattenyésztésének egyik legnagyobb kihívása a huszonegyedik században az, hogy hogyan állítsunk elő megfelelő mennyiségben, minőségben és biztonságosan állati eredetű élelmiszert úgy, hogy a termelés nyomon követhető legyen és a termelés a környezetet a lehető legkisebb mértékben terhelje.

Ismeretes, hogy az állattenyésztéssel kapcsolatos költségeknek kb. 70%-át a takarmányozási költségek teszik ki. Ha ezt a költséget csak néhány százalékkal sikerül csökkenteni, az már jelentős költségcsökkenést eredményezhet az élelmiszer alapanyag előállításban.

Az állati termék előállítás hatékonyságának növelése érdekében különösen fontos a legújabb tudományos eredmények mielőbbi, a gyakorlatba történő bevezetése, azaz az innovációs idő lerövidítése. Ahhoz sem fér kétség, hogy a klasszikus takarmányozási ismeretek önmagukban már nem elegendőek napjaink kérdéseinek megválaszolására. Ezért a klasszikus takarmányozáson túl más tudományterületeket is be kell vonni az innovációs tevékenységbe, mint például a molekuláris genetika, a mikrobiológia, információs technológia, illetve a mérnöki tudomány bizonyos területeit.

A Vitafort Zrt. - hosszú évtizedek óta -  tevékenysége alappilléreként folytat kutató-fejlesztő munkát. Árbevételünk 2 %-a és különböző pályázatoknak köszönhetően folytatunk innovációs tevékenységet, hozunk létre új termékeket. A haszonállatok takarmányozásában és a vele kapcsolatos tudományterületeken elért legújabb eredményekre támaszkodva számos neves intézménnyel, céggel állunk kapcsolatban.

Tovább