Tevékenységek > Export > Dél-Amerika

KOLUMBIA

A Vitafort Zrt. 2017-ben vette fel először a kapcsolatot kolumbiai partnereivel és jelentős együttműködés várható technológia transzferben, amely keretében takarmányozási technológiát, intenzív halastavi technológiát és egyéb tudást exportál az országba. Az Európai Unió is jelentős forrásokkal csatlakozik a térség fejlesztéséhez.

ORSZÁG INFO


 

A Kolumbia név sokunkban előítélet kelt, ismerve az ország háborús történetét. A valóság ma már teljesen már, egyrészt köszönhetően a békének és annak a tenni akarásnak, ami az ország fejlesztésére irányul. Kolumbiai területe kb. 12-szer, lakossága kb. 5-ször nagyobb Magyarországénál. A kolumbiaiak kb. ¾-e a Csendes-óceáni parti-hegyvidéki vékony sávban, a népesség közel 80%-a a nagyvárosokban él. Bogota lakossága 10 millió fő.

Kolumbia ma a lehetőségek hazája. Óriási fejlődés indult be a turisztikában és a mezőgazdaságban is. Kolumbia jelenleg az élelmiszer szükséglet 70%-át importálja. Ezt az import függőséget szeretné az ország csökkenteni. A fejlődéshez adott minden, föld, éghajlat, munkaerő. Vannak olyan területei az országnak, ahol évi 4 méter csapadék hullik. Lehetséges a termés évi többszöri betakarítása is. A húsfogyasztás zöme marhahús, hiszen a legelőn tartott állatok száma eléri a 22 milliót. Jelentős a fejlesztés várható a vágóhidak építésében a feldolgozó ipar bővítésében.


KAPCSOLAT

Helembai Jenő
export igazgató