Tevékenységek > Export > Ázsia, Közel Kelet

LAOSZ
 
 

2007- 2016


 

A Vitafort Zrt. 2007-tól  egyre erősödő délkelet ázsiai kapcsolatokat ápol, épít.
Magyarország „keleti nyitás” politikájának egyik eleme a gazdasági kapcsolatok fejlesztése azon fejlődő országokkal, amelyekben erős a magyar kötődés elsősorban a hazánkban végzett szakemberek révén. Ilyen ország Laosz, amely számára a magyar kormány egy 30 millió dolláros kötött segélyhitelt, illetve egy 30 millió dolláros exportfejlesztési hitelt ajánlott fel a minőségi élelmiszerellátás fejlesztéséhez, illetve az élelmiszer ellátás biztonságának növeléséhez

A délkelet ázsiai jelenlétet az alapozta meg, hogy a Vitafort Zrt. sikeresen hajtotta végre egy  a magyar állam által Laosznak felajánlott kötött segélyhitel program megvalósítását. A magyar állam 8,6 millió dolláros, úgynevezett kötött segélyhitelt ajánlott fel a laoszi államnak az állattenyésztési és halászati ágazat fejlesztéséhez. A program hozzájárul  a laoszi sertés, baromfi és hal tenyészanyag, illetve takarmány ellátás fejlesztéséhez, s keretében három takarmányüzem létesítésére kerül sor és megvalósul több sertés-, baromfi- és halnevelő üzem rekonstrukciója.


 

2016 –

A 2016- ban induló laoszi programok olyan komplex gazdaságfejlesztési programok, amelyek menedzsmentjét a Vitafort Agro Ázsia Zrt. végzi. A cég fő feladata a kötött segélyhitel program menedzsmentje, a végrehajtásban résztvevő szakértők, továbbá kis- és közepes vállalkozások tevékenységének összehangolása. Feladata továbbá a Laosznak felajánlott exportfejlesztési hitel igénybevételével végrehajtható programok beindításának elősegítése. A kötött segélyhitel program végrehajtásánál a Vitafort Agro Ázsia Zrt. a magyar és laoszi fél által aláírt keret- és hitel megállapodásban, illetve kereskedelmi szerződésben foglaltak szerint végzi tevékenységét.

A Vitafort Agro Ázsia Zrt. a laoszi kötött segélyhitel program menedzsmentjével párhuzamosan, illetve ahhoz kapcsolódóan olyan feltáró munkát is végez, amely eredményeképpen új gazdasági együttműködési programok indíthatók be a jövőben a délkelet ázsiai régió  fejlődő országaiban. Ilyen, elsősorban az élelmiszergazdaság fejlesztésének területén megvalósítható együttműködési programokra lehetőség kínálkozik Indonéziában, Kambodzsában, Kínában, Mianmarban és Vietnámban.KAPCSOLAT
 

Dr. Váradi László
vezérigazgató 

Ormos András
vezérigazgató helyettes

Kulik- Gyimóthy Judit
irodavezető

 

ORSZÁG INFO
 

Laosz vagy hivatalos nevén Laoszi Népi Demokratikus Köztársaság (lao nyelven: ສາທາລະນະລັດປະຊາທິປະໄຕ ປະຊາຊົນລາວ; Szathalanalat Paszathipatai Paszaszon Lao) egy tengerektől elzárt, szocialista köztársaság Délkelet-Ázsiában. Északnyugatról Mianmar és Kína, keletről Vietnám, délről Kambodzsa, nyugatról pedig Thaiföld határolja.


 

PAKISZTÁN
 

Pakisztán, hivatalos nevén Pakisztáni Iszlám Köztársaság. Kína, India, Irán és Afganisztán, valamint az Arab- tenger által övezett, közel 800 ezer km területen fekszik Délkelet - Ázsiában. Államformáját tekintve szövetségi köztársaság, fővárosa Iszlámábád. Az ország lakossága 2002-ben 147,66 millió fő, ugyanakkor előzetes számítások szerint 2025-re várhatóan eléri a 224 millió főt.


2018
 

Ezév júliusában nagyszabású kiállítást tartottak a pakisztán fővárosában. Karachiban.
A Pakisztáni Baromfi, Tejtermelő és Haszonállat Kiállítás célja, hogy az ágazatok jelentős szereplőivel megismertessék az együttműködést megkönnyítő kedvező gazdasági feltételeket.  A kétnapos rendezvényen lehetőséget kaptak  a magas hozzáadott értékű, nemzetközileg is versenyképes termékeket és szolgáltatásokat előállító hazai kis- és középvállalkozások a bemutatkozásra, exporttevékenységük bővítése érdekében.

 

KAPCSOLAT 

Dr. Gregosits Balázs
kutatás-fejlesztési igazgató

KAPCSOLAT 

Helembai Jenő
export igazgató