Hírek > Az agrárium biztos jövőt kínál

2021 jul 12


Öregszik az ágazat, kevés fiatal választja a mezőgazdaság szerteágazó területeit saját jövőjéül, pedig amíg ember lesz, addig enni is kell valamit, és bár folynak a kutatások, de egyelőre csak az anyaföld képes minket táplálni. Nemsokára elindul az Agrárakadémia, ami bepillantást enged a jövőbe is.

A tervek szerint a nyár végén megnyitja virtuális kapuit a Digitális Agrárakadémia (DAA), méghozzá egészen új tananyaggal és tudásbázissal, mely szabadon hozzáférhető a hazai gazdatársadalom számára, ezzel is segítve az új technológiák, a digitális megoldások alkalmazását, illetve az ágazat hatékonyságának növekedését.

A bárki számára könnyedén, ingyenesen elérhető képzési forma mögött a Digitális Jólét Program (DJP), a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE), a Széchenyi István Egyetem (SZE) és az Állatorvostudományi Egyetem (ÁTE) áll. A felsoroltak nemrég írtak alá egy megállapodást az akadémia hosszútávú fejlesztésének konzorciumi irányításáról.

                                                                                          

A megállapodást aláírta Gyuricza Csaba, a MATE rektora is, aki beszédében hangsúlyozta, hogy az általa vezetett egyetem létrehozásának céljai között szerepel a gazdaság szereplőivel való élő kapcsolat megerősítése, valamint a digitális megoldások fejlesztésében és elterjesztésében való meghatározó részvétel is, de mint kiderült, cél az is, hogy a MATE a régió legerősebb, legvonzóbb agrárfókuszú egyetemévé váljon.