Hírek > Vitafort új termékkel a mikotoxinok ellen

2020 maj 19


                         
A 2010-s év katasztrofális idojárása komoly problémákat okoz a mezogazdasági termelés szinte minden ágazatában. A sok csapadék, és a rendszeresen páratelt légkör kedvezett a szántóföldi káros gombák elszaporodásának, és ennek következtében évek óta nem tapasztalt mértéku mikotoxin szennyezettség jelent meg a szemesterményekben.

A hazánkra egyébként is jellemzo szántóföldi növények Fusarium gombatörzsek általi fertozése, de az utóbbi idoben  - részben a klímaváltozás eredményeként is – megjelentek az Aspergillus törzsek is, és így már nem csak a Fusariumok által termelt F2, T2 ,DON és egyéb trichothecen típusú mikotoxinok jelenlétével hanem az Aflatoxinok komoly mértéku  megjelenésével is számolnunk kell.

A mikotoxinok káros hatása  az állattenyésztésben közismert. Túlmenoen a látványosan tapasztalható szaporodásbiológiai problémákon, elsosorban eroteljes immunszupresszív hatásuknak köszönhetoen, fogékonnyá teszik az etetett állatállományt a különbözo fertozéses eredetu betegségekre, és ezzel komoly kieséseket okoznak a termelési eredményekben .

Cégünk a VITAFORT Zrt. új készítményt fejlesztett ki, a problémák enyhítésére, azaz a mikotoxinok káros hatásainak kiküszöbölésére. A VITASORB antitoxin készítmény kettos hatásáról a termékismertetobol tájékozódhat.

Területi értékesítoink, szakspecialistáink készséggel állnak rendelkezésükre! 

                                              

Dr Koppány György
Vitafort Zrt.
kutatás-fejlesztési igazgató