Hírek > Vitafort Regionális Bowling Bajnokság

2020 maj 19


Ki gondolná, hogy a bowling az ókori Egyiptom bölcsojébol - i. e. 3200-ból - származik, akár a papirusz vagy az öntözéses földmuvelés? Erre a tanúsítvány, hogy régészek egy piramis aljában a mai golyókhoz és bábukhoz hasonló eszközöket találtak. A játékot innen átvették Babilóniába, majd Julius Caesar uralkodása idején Észak-Olaszországba is.

A bowling azon formáját, melyet ma is játszunk, eloször egy Londonról szóló könyvben említették, melyet több mint 800 éve írtak. Eszerint a sportág szabadtéri játék volt, melyet elsosorban nemesek játszottak.

A dél-kelet magyarországi szarvasmarhatartó partnereink  is megismerhették ezt a sportágat  és összemérhették tudásukat azon a versenyen, amelyet kollegáink szerveztek a közelmúltban Martfun.
Kezdetben  a kollegák és a partnerek is feszengve, de mosolygósan szemlélték az eseményeket és egymást.
Az ido múlásával azonban mindenki belelendült  és nem, mint üzleti partnerek versengtek a vendégek, hanem mint barátok, ismerosök társalogtak, viccelodtek és játszottak. 

                                          
                               

A verseny lebonyolításában hagytunk idot a pihenésre a taktikai és technikai megbeszélésekre és természetesen a kalóriák pótlásáról is gondoskodtunk. Az igazán kellemes hangulat folytatódott  a Lipka András által készített ebéd elfogyasztása közben. Mindenki  pótolta a délelotti szakaszban elvesztett kalóriát, majd újra kezdodött a verseny. 

                  
                      

Családias hangulatban késo este fejezodött be a "megpróbáltatás," sokan egy számukra teljesen új sportággal ismerkedtek és barátkoztak meg. Lendületben nem volt hiány, cél a technika tökéletesítése, de a sikerélmény és jókedv mindannyiunknak megadatott.


Koppányi Gábor
szarvasmarha szakspecialista
Vitafort Zrt.