Hírek > Vitafort Jubileumi Partnertalálkozó

2020 maj 19


Rendkivüli érdeklodés kísérte a Vitafort Jubileumi Partnertalálkozó programját. A szokásos idopontban, a szokásokkal némileg szakítva tartottuk meg ezévi rendezvényünket.
Köszönet a jelentos részvételnek, örültünk, hogy partnereinkkel együtt ünnepelhettünk!

Ünnep számunkra ez az év, még akkor is, ha a világgazdaság és ezen belül hazánk gazdasági helyzete sem ad különösebb okot erre. 20 éve, a takarmánygyártó cégek közül elsoként alakultunk részvénytársasággá. Ez a tény mára elsosorban eszmei értéket képvisel: A mindenkori vezetoségnek köszönhetoen a VITAFORT vállalat megalakulása óta igyekezett a korral együtt haladni, korszeru gazdasági formában, korszeru termelési eszközökkel, felkészült szakmai gárdával a magyar takarmánygyártás és állattenyésztés szolgálatában.

Jubileumi év az idei, s ennek jegyében, szakítva hagyományainkkal, az Országos Partnertalálkozó fókuszába ezúttal nem szakmai téma került. Vállalatunk jubileumi megemlékezése adta a keretet az összejövetelre. Tettük ezt nagy örömmel, hiszen vendégeink, kedves partnereink között jónéhányan emlékeznek még a húsz évvel ezelotti idokre, részvénytársasággá válásunk, s egyben a rendszerváltás évének eseményekben dús idoszakára. A megnyitó eloadás is részben formabontó volt: Kulik Zoltán vezérigazgató úr felidézte a húsz évvel ezelotti eseményeket, elidoztünk egy kicsit a múltban, felvillantva a rendszerváltás évének mára már lassan lassan feledésbe merülo  emblematikus történéseit itthon és a nagyvilágban. 

Ezt követoen a Vitafort Zrt elmúlt húsz esztendejének meghatározó eseményeirol kaptunk áttekintést, kiemelve a Részvénytársaságunknál végbement muszaki beruházásokat a kezdetektol napjainkig. Az idoutazást természetesen egy, a jövobe mutató, s azt meghatározó tájékoztató zárta, amelyben a vezérigazgató úr ismertette a Vitafort Zrt. elkötelezettségét a hazai takarmánygyártás és állattartás, s ezen belül partnereinkkel való szoros együttmuködés mellett. Vállalatunk jövojérol beszélve nem kis büszkeséggel számolt be arról, hogy a Vitafort számos külföldi projekt résztvevojeként növelni kivánja külpiaci tevékenységét.

Nagy érdeklodéssel vártuk Dr Horn Péter  akadémikus úr eloadását, amely messze túlmutatott határainkon és egy az egész világra kiható fontos problematikát tárgyalt. A kituno eloadás a "A jövoben várható verseny a takarmányforrásokért" cimet viselte és napjaink aktualitásából kiindulva vázolta fel a világ  mezogazdaságának, és ehhez kapcsolódóan takarmányiparának  és állattenyésztésének várható alakulását. Ezen belül is rávilágitott a mindannyiunkat napi szinten is foglalkoztató és az világ népességének élelmezésével szorosan összefüggo alapanyaghelyzet jelenlegi állapotára. Az érdekfeszíto eloadás jövoképe az alapanyagokért folyó világméretu harc felerosödését prognosztizálta.

Az elgondolkoztató és gondolatébreszto eloadás után a nap második felében vállalatunk szép kertjébe invitáltuk kedves vendégeinket.  A reggeli kiadós esonek addigra már nyoma sem maradt, kellemes, napsütésben gyülekeztünk a kerti sátrak árnyékában. A dabasi eget átmenetileg betakarta a több száz szélnek eresztett kék-piros- fehér léggömb mialatt beizzítottuk a bográcsokat. A jó hangulatról két jól ismert muvész  gondoskodott, akikrol mellesleg megtudtuk, hogy terem az alaszkai malamut szánhúzó kutya Magyarországon.

Nagyon vártuk és a várakozásnak megfeleloen nagy sikert aratott a kecskeméti Caraván együttes is, akik, remek hangulatú slágerekkel töltötték ki a délutánt. A repertoárba idonként kollégák is bekapcsolódtak. Balla Gyula, értékesítési és sertés szakspecialista és Ferenczi Csaba értékesítési szaktanácsadó kollégánk elsöpro sikert és nagy tapsot arattak. Hagyományosan felvonultak díszes lovas fogatjaink és hajtóik, lehetoséget adva a 11 hektáros terület bejárására. Köszönjük ezúttal is, hogy eljöttetek!

Köszönjük kedves vendégeinknek, partnereinknek a részvételt! A rendezvényrol készített fotókat itt lehet megtekinteni és letölteni.