Hírek > Várakozni, készülodni, figyelni - az ünnepekre várva

2020 maj 19


Az ünnepekre várva

„Két dolgot most már biztosan tudok. Az egyik, hogy rajtam kívül van valahol O, aki tud rólam, aki jobban tudja rólam, ki vagyok. A másik, hogy hiába keresem így – hatalmasabb o nálam, csak o találhat meg engem – vakon tapogatózva, ha mindketten keresgélünk, elvétjük egymást, elmegyünk egymás mellett. Egyikünknek csendben kell maradni: hadd legyek én az a gyöngébb és fáradtabb. Várnom kell és figyelnem….”- mondja Karinthy Frigyes az Isten címu írásában.

Várakozni, készülodni, figyelni – e három érzésnek van itt az ideje Adventkor. Ez az ido arra való, hogy magunkat és szeretteinket testben és lélekben felkészítsük az ünnepekre. Hallgassunk Karinthyra, csendesedjünk el, teremtsünk meghitt perceket, órákat. Erre kiválóan alkalmas az ajándékokkal, süteményekkel való bíbelodés. 

  
                                                            


De remek ráhangolódás akár itthon akár a közeli európai nagyvárosok valamelyikében egy kellemes séta a varázslatos légkört árasztó karácsonyi vásárokon. Magyarországon számos karácsonyi rendezvény várja azokat, akik már magukba szeretnék szívni az ünnep hangulatát.  
                                                              
Kezdjük a hazai sétánkat Budapesten, a Vörösmarty téri karácsonyi vásárral, ahol idén tizenkettedik alkalommal bóklászhatunk a népmuvészeti és egyedi iparmuvészeti standok között, sült gesztenyét majszolva, forralt bort szorongatva.
 
                   

A kulináris élvezetekrol vályogkemencében sült kenyérlángos, kürtoskalács, lacipecsenye és forralt bor gondoskodik. A gyerekeket pedig hatalmas karácsonyfa, számos karácsonyi koncert, kézmuves muhely, játszóház és betlehemi jászol várja.
 

         

Egervári Ildikó
marketing és kommunikáció
Vitafort Zrt.