Hírek > Van itthon tej! Itt a győztes kabalafigura.

2020 maj 19


TEJ VILÁGNAP – 2019 - VAN ITTHON TEJ!

  

 

Megszületett a Tejszív új kabalafigurája. A Tej Terméktanács 2019-ben gyerekrajzpályázatot hirdetett általános iskolai tanulók részére, hogy – a Tejszív csapatát segítve – együtt alkossák meg az éves tejkampány kabalafiguráját. A kampány során cél volt, hogy a gyerekek egészséges táplálkozására, és annak részét képező – kifejezetten hazai – tejtermékfogyasztásra hívják fel a figyelmet..

Tejszív történetek új kabalafiguráját, és ennek megalkotását a gyerekekre fanzáziájára bízták. .Rengeteg ötletes és kreatív pályamű érkezett a felhívásra, a legjobb alkotások a fesztiválon is kiállításra kerültek.A győztes kabalafigura megálmodója Bányai Nóra Lili nemcsak az általa tervezett kabalafigurával díszített bögrét, hanem egy kétnapos kirándulást is nyert az osztályának.

A Tejszív új kabalafigurája a Tej Világnapi rendezvényen került bemutatásra. A rajz az ügynökség által átdolgozásra és animálásra került. Ez a figura fogja online és offline felületeken, valamint a televízióban a Kereskedelmi és Marketing Bizottság által javasolt és elfogadott témaköröket (1. környezetvédelem, 2. a tej, mint szuperfood, 3. a tej útja, 4. társadalmi felelősségvállalás) képviselni és bemutatni.
 

                             

A tejes dobozt ölelő földgolyós karakter könnyen animálható a tervezett hosszú végtagoknak köszönhetően, testrészeit könnyen lehet mozgatni. Mozgatható szemével különböző érzelmeket is ki tud fejezni, „földgömbsége” pedigalkalmassá teszi arra, hogy akár az ő karakterén keresztül utazhassunk el hazánkig.Fantáziadús karaktere könnyen azonosítható és megszerethető. Mivel nem tehén, ezért kiemelkedhet a kissé egysíkú tejszakmai, tehenes kommunikációból. Az új figura jól kommunikálható, számos lehetőséget ad különféle aktivitások alkalmazására. A figura bevezetésének első lépéseként a győztes rajz grafikai átalakítását, „életre keltését” bemutató rövid videót ajánljuk figyelmükbe.