Hírek > V. Vitafort focikupa egy kicsit másképpen

2020 maj 19


Örömmel számolunk be a március 25-én megrendezett V. VITAFORT Focikupáról. Minden résztvevo csapatnak ezúton is köszönjük a részvételt és a remek hangulatot! A hagyománnyá vált Vitafort focibajnokságok történetében eloször, partnereink termékkiállítással járultak hozzá a nap sikeréhez és szintén elso ízben, ezúttal nem a magunk foztjét ettük!

Újra nagy várakozással tekintettünk a szokásos, immár az V. Vitafort Focikupa nap elé.
Mint mindig, most is lázas készülodés elozte meg Partnereink által is nagyon kedvelt egész napos programot. Külön érdekessége volt az eseménynek  a „szponzori termékkiállítás”, amelyben Partnereink,  a Farmtej Kft. (Kemecse),  a Hidasháti Mg.Zrt. (Békés), a Mozarella Kft. (Szarvas) és az Agrolakt Kft. (Csárdaszállás) saját termékeivel mutatkozott be a mintegy 130 résztvevo és szurkolótábor elott. A siker teljes volt, hiszen  minden termék az utolsó „morzsáig” elfogyott.
 
                   
                                        

Tíz csapat részvételével március 25-én, kora reggel fél 8-kor találkoztak a csapatok, mind egymással, mind pedig a Vitafortos kollégákkal. A már megszokott rendszerben zajlottak az események, reggeli köszönto, sorsolás, a közkedvelt játékvezetok bemutatása, reggeli ételek és italok, valamint a mérkozések sorban egymás után. A reggeli „sorakozónál” vidám, mosolygós és reménykedo arcok néztek a szervezokre. Külön köszöntöttük az eloször résztvevo sárvári Mezort Zrt.-t, valamint a nyolc helyrol verbuvált „válogatottat”, a Kelet-Team csapatát.  Az elmúlt két évben nagyszeru teljesítményt nyújtva a Ciszöv 49 Mg. Kft. nyerte meg a tornát és feltüzelve készültek a Vándorkupa örökös megszerzésére. Mi a Vitafort részérol csak a jobb helyezésben reménykedhettünk, hiszen 2009.-ben jó vendéglátóhoz huen a 10. helyen végeztünk.
Az elso mérkozés Cibakháza – Kétsoprony találkozó volt. Ezen a mérkozésen nem született gól, de a második meccsen az Alapiak megszerezték a torna elso gólját, és aztán beindultak a csapatok és a nap végére összesen 81 találat született. Jól eloszlottak a gólszerzok, hiszen a két gólkirály 7-7 góllal zárta a tornát. Ahogy csorogtak a játékpercek, úgy fogyott a csapatok egyébként kiváló kondíciója és a nap végéhez közeledve egyre több reklamáció futott be a szervezobizottsághoz, amely két sör mellett heves viták közepette próbált mindig igazságos maradni.

Az egész napos masszor-szolgálat teljes mértékben ki volt használva, hiszen percrol percre adták egymásnak a kilincset a megfáradt, kisebb sérüléssel bajlódó játékosok. Apró érdekesség volt a torna végén, hogy a különdíjak kiosztáskor az egyik gólkirály Hercegszántóról került ki, ami csupán azért érdekes, mert az összes többi különdíjat az elso három helyezett csapat játékosai vitték el, míg Hercegszántó most egy picit hátrébb végzett.

Nagy csatákat és kifejezetten jó színvonalú mérkozéseket élvezhettek a résztvevok, melynek ékes példája volt a „bronzmeccs”. 1-1-es végeredmény után büntetorúgásokkal a Tri-Agro – Agromix nagy csatában legyurte a Csorvási Gazdákat, akik ezután teljes joggal pályázhatnak az „örökös 4. helyre”, hiszen ezúttal már ötödször(!!) lettek negyedikek. A döntot mindenki izgalommal várta, hiszen megismétlodött a tavalyi finálé a Ciszöv ’49 Kft. és a Jászapáti 2000 Zrt. csapata között. A Cibakháziak az elmúlt 5 évben mindig fantasztikus teljesítményt nyújtottak, de most a végén Jászapáti jobb volt és a kupát egy évig biztosan Ok birtokolják.

Érdekesség, hogy a VITAFORT Focikupa történetében a Jászapáti csapat minden évben egy hellyel elorébb végzett. Így teljesítették tavalyi ígéretüket, hogy ebben az évben nyerni fognak. No de jövore mi lesz?
Az elso két csapat az érmeken illetve a kupán túl hazavihette a Hidasháti Mg.Zrt. által felajánlott egy-egy darab 8 kg-s sajtot is.


Összességében újra egy nagyon jó hangulatú izzadtságos, küzdelmes napon vagyunk túl, melyre a koronát a Hercegszántói Szövetkezet és a Kétsoprony Rákóczi Szövetkezet által elkészített sertés és birka pörkölt tette fel. Reméljük Vendégeink, Partnereink jól érezték magukat és a jövoben is szívesen jönnek hozzánk egy újabb megmérettetésre!

                                        Az V. VITAFORT FOCIKUPA GYOZTESE

                                 

I. helyezett:                 Jászapáti 2000. Mg. ZRt.
II. helyezett:                 Ciszöv 49 Mg. Kft.,Cibakháza
III. helyezett:                Tri-Agro-Agromix Kft., Tunyogmatolcs-Mátészalka
IV. helyezett:               Csorvási Gazdák Szöv.
V. helyezett:                Rákóczi Szövetkezet,Kétsoprony
VI. helyezett:               Vitafort Zrt.
VII. helyezett:               Arany János Mg. Szövetkezet, Alap
VIII. helyezett:              Hercegszántói Mg. Szöv.
IX. helyezett:                Keleti –Team, 
                                   Ibrány,Orosháza,Jánoshalma,Szarvas,Hajdúnánás,Kardoskút,
                                   Debrecen-Bödönhát-Belvárdgyula)
X. helyezett:                 Mezort Zrt, Sárvár

 


Rangidos játékos:        Papp László, Tri-Agro-Agromix
Legjobb játékos:          Balogh Péter, Tri-Agro-Agromix
Gólkirályok:                 Lencse Zsolt, Jászapáti; Kádár Zsolt, Hercegszántó
Legjobb kapus:            Zsigri László, Ciszöv, Cibakháza

Külön köszönet kedves Partnereinknek a tejtermék kostólóért és a
nagyszeru, helyben készült ételekért!
 

A hercegszántói sertéspörkölt és a kétsopronyi birkapaprikás kivétel nélkül mindannyiunknak nagyon ízlett!
Az izgalmas meccsekben bovelkedo sportos nap hangulatát emelte a közös estebéd, pótolva az elvesztett kalóriákat! Tápanyagösszetétele, emészthetosége nem hagyott kívánnivalót maga után!

                                     

Minden elismerésünk és köszönetünk a kétsopronyi és hercegszántói mesterszakácsoknak és a dolgos kisegítoknek! Nagyra értékeljük a felajánlást és a szivvel-lélekkel fuszerezett ételeket! 
                                   
                                   

Sokáig fogunk emlékezni az inycsiklandó illatokra és a rotyogó üstökre!

Köszönjük és kezdodhetnek az elokészületek a jövo évi kupafordulóra! A bajnokságon készült képeket  weblapunkra hamarosan feltöltjük, letöltheto formában.

Kucsák István
alapanyagbeszerzés, a kupanap foszervezoje