Hírek > Új elnök a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal élén

2020 maj 19


Új elnök a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal élén

Gyuricza Csabát nevezte ki a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) elnökének Fazekas Sándor földmûvelésügyi miniszter március 1-jei hatállyal. Az MVH korábbi tájékoztatása szerint Palkovics Péter 2014. szeptember 11-én lemondott elnöki tisztségéről. A miniszter ezután Kentési Sándor, a hivatal 2014. szeptember 23-án kinevezett általános elnökhelyettesét bízta meg “az MVH szervezeti és mûködési szabályzatában meghatározott elnöki feladatok teljes körû ellátásával”.

 

Gyuricza Csaba 2004 óta a gödöllői Szent István Egyetem Növénytermesztési Intézetének egyetemi docense, csaknem 10 éve az egyetem Növénytermesztési Tangazdaságának igazgatója és 2012 óta a Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar dékánja is.

Az új elnöknek legfontosabb első feladatként szakértők szerint azt kell biztosítania, hogy zökkenőmentesek legyenek az idei agrár- és vidékfejlesztési támogatási igénylések.

A Földmûvelésügyi Minisztérium (FM) korábbi közlése szerint az úgynevezett egységes elektronikus támogatási kérelmek benyújtási időszaka egy hónap múlva, április elsején kezdődik meg.

A támogatási rendszer ettől az évtől jelentősen megváltozik a korábbiakhoz képest, mivel az új uniós Közös Agrárpolitika (KAP) – a tavalyi átmeneti időszak után – mostantól válik élessé.

Forrás: Agronaplo

Egervári Ildikó
marketing és kommunikáció
Vitafort ZRt.