Hírek > Szakmai elismerés a moldovai Mezogazdasági Minisztériumtól

2020 maj 19


A VITAFORT-COMBIFEED Kft. alapításának 10 évfordulóján rendezett jubileumi szakmai partnertalálkozójára június 17-22 között került sor a moldovai fovárosban, Chisinauban. A rendezvénynek a VisPas hotel különterme adott otthont ahol is június 18-án este ünnepi vacsoraprogram várta a meghívott 40 moldáv partnervállalat képviseloit.

A VITAFORT-COMBIFEED Kft. vezetosége, Grajdian Vasile ügyvezeto igazgató és munkatársain kivül Kulik Zoltán, a Vitafort Zrt. vezérigazgatója valamint Sarai Józsefné vezérigazgató helyettes asszony fogadták a vendégeket.



2009 jubileumi év mind az anyavállalat a Vitafort Zrt mind pedig a VITAFORT-COMBIFEED Kft részére. Részvénytársasággá válásának 20 évfordulója kapcsán Kulik Zoltán beszámolt a A VITAFORT Zrt elmúlt 20 évének eredményeirol majd vázolta az elkövetkezo évek kihívásait.
Ezt követoen Grajdian Vasile, VITAFORT-COMBIFEED ügyvezeto igazgatója ismertette és értékelte a moldáv leányvállalat muködését, eredményeit.

A kezdetek kezdetétol.....

 1991
keveréktakarmány és koncentrátum szállitása kezdodik barter szerzodés alapján: MCP ukrajnai és kohászati termékekért.

1992
bejegyzésre kerül MOLDVENGRPEMIX közös vállalat, ribnicai székhellyel, 66 % moldáv és 34 %  Vitafort részesedéssel.

1993
megkezdodik a közös vállalat premixgyártó üzemének az épitése a ribnicai Gabonaipari Kombinát helyén.

1994
átadásra kerül az 5 tonna/óra premixgyártó üzem 

világbanki sertés pályázaton sertés, broiler és tojóállományok részére koncentrátum  szállitását nyerjük el. A  chisinaui Gabonaipari Kombinát és marculesti takarmánykevero üzemek részére szállitjuk a termékeket.

1995
koncentrátum és premix szállitási szerzodéseket teljesítünk. Mellette tenyészállatok (sertés) broiler napocsibe, tojás, tojóállományok szállitás folyik.

1999
a kereskedelemi tevékenység nagyságrendje szükségessé teszi egy önálló cég létrehozását, s megalakul a 100 % Vitafort Zrt tulajdonú VITAFORT-COMBIFEED Kft chisinaui székhellyel.


Az est díszvendége Anatol Pivacsenko úr, Moldova Köztársaság mezogazdasági miniszter helyettese köszöntötte a résztvevoket, majd ezt követoen Emléklapot adományozott, amellyel a vállalatnak az elmúlt 10 esztendo során kifejtett takarmányozási fejleszto tevékenységét ismerték el.


























Értékes emléktárgyat kaptak a 10 éve együttmuködo partnervállalatok, s jutalomban részesültek a legnagyobb mennyiséget szállító vevoink is. Az eseményen jelen voltak dabasi szakspecialista kollégiánk Koppányi Gábor és Vagyon Árpád, román területi képviselonk Makó András valamint export igazgatónk Gér László is.  

Egy hajóban a moldovai vizeken.....

Az est hangulatát a remek helyi ételspecialitások mellett élo kamarazenekari muzsika emelte.

Köszönjük a kituno szervezést és az emlékezetes pillanatokat! Az eseményen készitett fényképeket itt lehet megtekinteni.

Vitafort vezetosége