Hírek > Országos Partnertalálkozó

2020 maj 19


Idén kivételesen szerdai napra esett a Vitafort  Országos Partnertalálkozója. Mottója az izgalmasnak ígérkező "Megáll az ész! Ember és technológia” volt. Nem véletlen, hiszen a JÖVŐ-ről szólt a tanácskozás. A jövőről, ami már elkezdődött.  A mesterséges intelligencia, a 4. ipari forradalom kapujában, mindennapi életünk szerves részévé váló robottechnika már számos területen tetten érhető. Nemcsak az közlekedésben, az orvoslásban, az ipari termelésben hanem az agráriumban is ott vannak az új technológiák, s nyomukban a ma még nehezen számszerűsíthető változások úgy a munkaerőpiacon mint a jövő farmjának termelésében.

Valószínűleg ez is magyarázza, hogy idén rekordszámú résztvevő tisztelte meg rendezvényünket jelenlétével! Több mint ötszáz partnerünk regisztrált!  A zsúfolásig megtelt nagyterem bejáratánál Robi robot üdvözölte az érkezőket. Nem mindennapi élményben volt részünk:  robot hangja volt a hívó szó Kulik Zoltán vezérigazgató üdvözlő szavai előtt, majd elismerésre méltó igyekezettel, kívánságra tánclépésekkel kápráztatta el a hallgatóságot.

 

 

 

Bevezető előadásában és Robi robot folyamatos asszisztenciája mellett kitekintést adott a világ takarmánypiaci helyzetére, különös tekintettel az elmúlt időszakot meghatározó vitamin árrobanás hatásaira. Ennek kapcsán kiemelte K+F tevékenységünk legújabb fejlesztésének, a tejelőtehenek vitamin ellátásában  új koncepciót képviselő bendővédett, mikrokapszulázott vitaminok sikerét. Évről évre fejlesztéseink termékdíjas elismerésben részesülnek Hódmezővásárhelyen. Idén ez a termékcsalád elnyerte a Fődíjat! Beszélt a Vitafort új stratégiai partnereiről: az Encorn Trade Kft. a szemeskereskedelem területén a Hungrana Kft- vel való stratégiai megállapodásunk pedig a CGF forgalmazással ad újabb távlatokat és lehetőségeket a jövőben partnerkapcsolataink megszilárdítására. Végezetül a 4. ipari forradalom küszöbén kitekintést adott a Vitafort és partnervállalatai által kínált digitalizált megoldások választékáról, úgy mint a telepre szabott malactakarmányozási programkészítő applikáció vagy mikotoxin monitorozást követő receptgeneráló applikáció, amely már nem a jövő, hanem a jelen lehetősége.

 

 

Dr. Horn Péter akadémikus úr  a Jövő mezőgazdasága c. előadásában tovább folytatta a gondolatokat. A tőle megszokott  szórakoztató és informatív előadás rámutatott az állattenyésztési ágazatok jelenlegi és várható tendenciáira.

Harmadik előadónk Dr Mérő László, egyetemi tanár időutazásra invitált „A  mesterséges intelligencia közeljövőben címmel. Sok mindenen elgondolkodhattunkés sok mindenre kaptunk választ, egy biztos, a téma érdekessége, ma már kevésbé futurista jellege folytán talán nyitottabban figyeljük a világban zajló eseményeket ezután.

A szünetet ezúttal is az „Együtt a magyar termékúton” kóstolóval egybekötött termékbemutató sátrai között töltötték  partnereink. A tavaly kialakított, kibővített kiállítói sátrak idén is gazdásra találtak.  Kiváló magyar termékek, tej és húskészítmények várták a kóstolókat. Idén is volt frissen sütött Charolais steak, grill kolbász és ízletes tészta ételek. Finom borok és jóféle sörkínálat fogadta  vendégeinket.

 

Szakmai együttműködő partnereink külön kiállítósátrakban várták az érdeklődőket.

 

Programunk a  Talk Show-val illetve ezzel párhuzamosan a szakmai műhelyekben folytatódott. A kötetlen beszélgetésen idén csupa fiatal szakember alkotta az asztaltársaságot. Bűdi Károly az  Agrodron Kft. tulajdonosa, Megyeri Mirtill, a Zyntern Kft alapító tulajdonosa és Gorotyák Igor marketing vezető AgroVIR Kft. társalogtak a digitalizáció nyújtotta lehetőségekről, buktatókról, személyes tapasztalataikról és fejlesztéseikről.

 

Három helyszínen szakmai kérdésekről folytak "villám előadások". A Szarvasmarha Műhely ben
Dr Koppány György, tudományos igazgató Vitafort Zrt. a laborfejlesztésekről és a szolgáltatás bővítésekről beszélt.Dr. Orosz Szilvia, takarmányanalítikai igazgató, ÁT Kft.  a TMR vizságlatok jelentőségét összegezte és a jászol menedzsment fontosságát hangsúlyozta. Dr Tóth Tamás, igazgató,  Adexgo Kft. pedig a bendővédett vitaminok alkalmázásáról a tejelőtehenek takarmányozásában tartott figyelemfelkeltő előadást.A szakmai eszmecserét Paulicsek János, szarvasmarha szakspecialista, Vitafort Zrt. előadása zárta, amelyben ismertette a Vitafort új borjú és növendék programját.

A Sertés Műhely idén először a sokkal nagyobb befogadóképességű külső sátorba költözött.
Dr. Mézes Miklós professzor úr nyitotta meg az előadások sorát, egy szintén jövőbe mutató témával a nutrigenomikával ismertette meg a hallgatóságot. Dr Abonyi Tamás igazgató NÉBIH ÁDI a sertéságazat hosszútávú egészségügyi kérdéseivel foglalkozott. Sajnos ennél időszerűbb témát  nem is találhatott volna. A  Vitafort állatorvosa,  Dr. Dobos László a felelős antibiotikum használat fontosságát és módját fejtegette.

S hogy hogyan fest a jövő a baromfi ágazatban? A Baromfi Műhely-ben elsőként  Dr. Csorbai Attila, elnök, Baromfi Terméktanács  beszélt az ágazat 2018-as aktualitásairól  Weibel Balázs, igazgató Cubilog Kft. a baromfitartásban alkalmazott távmonitoring és felügyeleti rendszert ismertette. A harmadik előadónk Dr. Molnár Balázs, NeoCons Plus Kft. tanácsadója a tojáspiac aktuális kihívásairól beszélt.

A  talk-show és a szakmai műhelyek programját követően a szép tavaszi napsütésben folytatódott a rendezvényünk. Ízletes bográcsos ételek és sültek, s Caramel nagyszerű dalai tették emlékezetessé a délután első óráját.  Hagyományainknak megfelelően - emlékplakettel jutalmaztuk meg a legkiemelkedőbb eredményeket felmutató partnereinket.

 

A rendezvény teljes ideje alatt látogatható volt a Tejkamion, a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács jóvoltából. A promóciós céllal kitelepült kamion egy héten keresztül fogadta a dabasi és környékbeli általános iskolákat.

Köszönjük, hogy eljöttek! Találkozunk egy év múlva!