Hírek > Országos Agráripari Konferencia az Akadémián

2020 maj 19


A cég által hagyományteremto szándékkal életre hívott I. Országos Agráripari Konferencia folytatásaként tartandó idei májusi rendezvény témái az SPS, az ÚMVP, az agrobiznisz és a forintárfolyam, a biotechnológia az agrárvilágban, a megújuló energia és az élelmiszer termékpálya kényszer együttmuködései.




Az eloadók között lesz például Gráf József földmuvelésügyi és vidékfejlesztési miniszter, Dudits Dénes, az MTA Szegedi Biológiai Központ foigazgatója, Pásztohy András, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat fotitkára, Fórián Zoltán, az Agrár Európa Kft. üzletág igazgatója és Éder Tamás, az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége elnöke.



Tóth László Levente beszámolt arról is, hogy a 2006-ban alapított Agárhaszon Kft. tavaly jó évet zárt, árbevételét hozzávetoleg megduplázta az elozo évhez képest. A társaság 2008-ban üzleti tevékenységét kiterjesztette az Európai Unió központjára, Brüsszelre is. Elindította az „Agrárgazdaság és Vidékfejlesztés Európában” címu hírlevelet és a www.agrarhaszon.hu  folyamatosan frissülo internetes portált. A weboldalon a rendezvényrol további információk olvashatók, illetve letöltheto a jelentkezési lap is – tette hozzá az ügyvezeto. Aki bízik a magyar agrárgazdaságban. Az élelmiszerek értékesítése a válság ellenére eddig mindössze 2 százalékkal esett vissza, az élelmiszerpiacon inkább átrendezodés tapasztalható, élelmiszerre pedig mindig szükség lesz – tette hozzá.

A részvételi díj 22 500.- forint + áfa. A rendezvény fotámogatója az idén 225 esztendos Mezohegyesi Ménesbirtok Zrt., támogatója a Pioneer Hi-Bred Termelo és Szolgáltató Zrt.

Forrás: Agronapló