Hírek > Magyarország legszebb birtoka 2017, kitüntető díj

2020 maj 19


Magyarország legszebb birtoka 2017, kitüntető díj várományosa kerestetik!

Az Év Agrárembere díj szervezői, kifejezetten fontosnak tartják a magyar mezőgazdaság felemelkedését, különös tekintettel az agrárszakmai, technikai szempontokra. A társadalmi szerepvállalás és a közjóért való cselekedet nemes versenye mellett egy jobban megfogható, talán közérthetőbb díjat is kiírunk az idén: Magyarország legszebb birtoka néven.

Egy szép és praktikus birtok nem csak a tulajdonosai, hanem a tulajdonos partnerei számára is tetszetős és hasznos lehet. Társadalmi szerepe abban áll, hogy a szép, technikailag jól felszerelt és praktikus gazdaság egy külföldi, vagy hazai látogató számára a hazai mezőgazdaságról mutat jó képet. Ezzel is hírét viszi hazánk mezőgazdaságának, belföldön és külföldön egyaránt, javítja a mezőgazdaságról kialakított képet és jelentősen befolyásolja, javítja a mezőgazdaságból élőkről kialakított véleményt.

Azokat az agrárgazdaságokat keressük tehát, legyen az a kisgazdaság, vagy nagyüzem, amelyek a kiírás szempontjai szerint értékelhető, szépséggel praktikummal és technikai paraméterekkel rendelkeznek. Sok ilyen gazdaság, telep, major van hazánkban. A díj kiírásához méltó zsûri fogja a legszebb birtokot megválasztani, a díjak pedig elegáns gálaest keretein belül kerülnek átadásra.

Első szakasz: jelölés, jelöltté válás 2017.06.01 – 2017.06.30.
A jelöltté válás folyamata egyszerû, hiszen vagy egy ismerős vagy akár saját maga a jelölt is jelölheti magát az online felületen, egy rövid indoklás, a gazdaság szakmai bemutatása és fotók feltöltésével. A jelöltek közül minden kategóriában 3 versenyző gazdaság kerül kiválasztásra. Az ő kilétüket 18 fős szakmai zsûri dönti el.
Bővebb információ itt olvasható.

Az Állattenyésztő kategória támogatója a Vitafort Zrt.