Hírek > Magyar egyetemista nyerte az Alltech európai díját

2020 maj 19


Magyar egyetemista nyerte az Alltech európai díját!

Az Alltech állat-egészségügyi és takarmányozási világcég Fiatal Tudósok Díjának 2009-es európai regionális fordulóját Vörös Annamária, a Gödölloi Szent István Egyetem végzos hallgatója nyerte.

Az összesen nyolc díjazottat - négy alapképzésu hallgatót és négy mesterképzésu hallgatót - több mint 2.000 jelentkezo közül választották ki.  Annamária "A takarmány összetétel hatása a lovak gasztrointesztinális mikroba populációjára" pályázatával nyerte meg a regionális fordulót, így o utazhat Európából az Alltech 25. Nemzetközi Állategészségügyi és Takarmányozási Szimpóziumára, amelyet az Egyesült Államok-beli Kentucky államban rendeznek meg 2009. május 17 és 20 között. A külföldi szakmai út mellett félmillió forint pénzjutalomban is részesült a hallgató. A magyar nyertes a szimpózium ideje alatt az Alltech Fiatal Tudósok (Alltech Young Scientists Award  AYS) 2009-es döntojén is vesz részt, ahol a többi nemzetközi gyoztessel együtt fog harcba szállni a közel 3 millió Forintos fodíjért.
















A képen baloldalt Horváth-Gáti Krisztina, az Alltech Inc. Regionális marketingvezetoje, jobbolalt Vörös Annamária, a Szent István Egyetem hallgatója a döntoben is nyerni akar
.

"Nagyon örültem, amikor megtudtam, hogy én nyertem meg az európai fordulót. Mindig is érdekelt a takarmányozás, így örömmel indultam az Alltech Fiatal Tudósok pályázatán. Biztos vagyok benne, hogy mind emberileg, mind szakmailag nagyon sokat fogok tanulni a Szimpóziumon. Tudom, hogy nagyon eros a nemzetközi mezony, de természetesen a célom az, hogy a döntoben is én nyerjek" – nyilatkozta Vörös Annamária, a Szent István Egyetem végzos agrármérnök hallgatója. "Az Alltech azért hozta létre a Fiatal Tudósok Díját, hogy ily módon ösztönözze a fiatalokat arra, hogy részt vegyenek tudományos kutatásokban és a késobbiekben is ezen a területen maradjanak. A 2006-os megalapítása óta folyamatosan növekvo érdeklodés figyelheto meg a program iránt. Nagyon örülünk annak, hogy egy nagyon eros mezonyben, ahol szinte minden európai országból érkezett pályázat, egy magyar diáknak sikerült megnyernie a regionális díjat. Vörös Annamáriának sok sikert a nemzetközi döntoben" - mondta Helembai Jeno, az Alltech Hungary Kft. ügyvezeto igazgatója.

A teljes cikk az Agrarhaszon weboldalán itt olvasható.