Hírek > Kérődző szeminárium Franciaországban

2020 maj 19


Szakmai partnerünk, az InVivo NSA cég szervezésében idén nyáron is hivatalosak voltunk a franciaországi Kérődző Szemináriumra. A szarvasmarha takarmányozási újdonságok és hírek közül kiemelünk néhányat, közöttük olyanokat is, amelyek „magyar vonatkozásúak”.

Kiemelt téma volt a 3P technológia (Protein in Protection Process), - azaz a VITAFORT Zrt-től megvásárolt
DUO PASS
bendővédett fehérjetermékek gyártási know-how bemutatása.

                                          

                         

Tájékoztatót kaptunk az INRA rendszer megreformálásáról (SYSTALI), amely projekt 2015-ben fejeződik be.. Főbb elemei: emészthető szerves anyag értékek: nem állandó, ezentúl változó értékek lesznek a felvétel szintjétől és annak koncentráltságától függően; fehérje egyensúly a bendőben: összefüggésben az előbbi értékkel; a táplálóanyagok áramlási aránya a bendőben: ez is változik a jövőben stb.

                         

A NEOVIA cég részéről bemutatásra került az  OILIS termékcsalád továbbfejlesztett változata, amellyel számos kísérletet végeztek már, kiváló eredményekkel a kokcidiózis és a cryptosporidiumos fertőzések kezelésére.     

A PHYSIO LICK nyalótömbök és azok használata volt a másik központi témája a szemináriumnak, ezzel kapcsolatosan a hazai tapasztalatok is rendkívül biztatóak. Etetésük partnereink körében látványosan növekszik.


Dr. Gregosits Balázs
K+F igazgató
Vitafort Zrt.