Hírek > Karácsonyra hangolódva

2020 maj 19


Ha karácsonyi vásár, akkor budapesti Vörösmarty tér  valóban így volt ez sokáig, de ma már szerencsére nem ez a helyzet. Számos vidéki városban is találhatsz színvonalas és hangulatos adventi vásárokat, hamisítatlan ünnepi hangulattal, kirakodóvásárral, forralt borral és kürtöskaláccsal. Válogass a legjobbak közül, amihez a teljesség igénye nélkül egy két tippet adunk.

                                                 

Kecskeméti Téli Fesztivál, Adventi Vásár
2010 november 29-tol, 2011 január 1-ig tart a Téli Fesztivál Kecskeméten. A nagyszabású rendezvény, a helyiek kedvenc fesztiváljává notte ki magát, hiszen a Fo téren megrendezett hangulatos karácsonyi kirakodóvásár mellett, számos kulturális és vallási program színesíti a közel egy hónap programját. A belváros ünnepi fényára, a Fo téren felállított óriás karácsonyfa és az elmaradhatatlan karácsonyi finomságok illata ugyancsak gondoskodik arról, hogy igazi karácsonyi hangulatban teljen el a várakozás hónapja a helyiek és persze a városba látogatók számára is.

                     


Veszprémben
- Illatos Advent

A veszprémi városháza elott 2010. november 27. és december 24. között minden hétvégén az Illatos Advent címu rendezvény várja a kicsiket és a nagyokat: betlehemi jászol, állatsimogató a Veszprémi Állatkert szelíd lakóival az elmaradhatatlan forralt bor,meleg tea, sült kolbász és pecsenye, frissen sült kürtoskalács és mézeskalács itt sem hiányozhat. Gyermekkoncert, iskolai csoportok musorai, az aulában pedig ajándékkészíto játszóház kézmuvesekkel.

                                             


Gyor - Téli Fesztivál

Immáron hosszú évek óta a Gyori Téli Fesztivál programsorozat keretében kerül megrendezésre a Széchenyi tér karácsonyi hangulatba öltöztetése, azaz a bo egy hónapos gyori adventi vásár. 
A vásár ideje alatt a téren felálított színpadon díjtalanul megtekintheto koncertekkel és eloadásokkal szórakoztatják az ide látogató közönséget.

                                        


Koszeg – Kézmuves Kiállítás és Vásár

A koszegi natúrpark területén rendezik meg a karácsonyi vásárt, mely az Advent a Natúrparkban címet viseli. A vásáron natúr termékek közül válogathatsz, hiszen a Natúrpark területén élo kézmuvesek munkái lesznek a foszereplok. Gyönyöru, természetes anyagból készült dekorációkat, adventi koszorúkat, mézeskalácsot, mézet, bort, fazekas munkákat, kerámiákat, míves textíliákat, csuhé- és szalmabábukat, karácsonyfa díszeket, festményeket, borbol készült képeket vásárolhatsz.

                         


Szombathely - Ökomenikus istentisztelet

A szombathelyi Advent 2010 az elso  gyertyagyújtásra ökomenikus istentisztelet keretében került sor. Megújúlt, családiasabb környezettel vár mindenkit a karácsonyi díszbe öltözött fotér.

                                  


Szegedi Karácsonyi Vásár - Bálaszinház
A szegedi advent, melynek a város három helyszíne, a Dóm tér, a Dugonics tér és a Széchenyi tér ad otthont.
A fo látványosság, az ország legnagyobb adventi koszorúja, a bálalabirintus és bálaszínház, valamint a kézmuves termékeket és téli finomságokat árusító faházikók a Dóm téren kaptak helyet, de a Dugonics teret és a Széchenyi teret is ellepik a kereskedok, a forralt bort, kenyérlángost és kürtöskalácsot kínáló árusok. A kuriózumnak számító bálaszínházban tartott eloadások miatt is érdemes ellátogatni a Dóm téri adventre. 

            


Pécsi Képzomuvészeti Karácsonyi Vásár

A hagyományos adventi vásár Pécsen, a 2010-es különlegessége a Szent István téri kézmuvesvásár és a Bazilikában tartott hangversenyeken kívül, a Nádor Galériában helyet kapó képzomuvészeti vásár. Ha egyedi ajándékot keresel, itt nagy eséllyel rálelhetsz néhány gyöngyszemre, hiszen pécsi muvészek munkáiból válogathatsz. A Galéria, december 10-tol december 24-ig hétfo kivételével minden nap nyitva tart, 10-18 óráig. A belépés ingyenes.

             

                                             
Zalaegerszeg " Nyitva van az Aranykapu..."
Évrol-évre várja a zalaegerszegieket a városháza elott, a Dísz téren az Aranykapu karácsonyi vásár, ahol mindent karácsonyi kelléket és rengeteg ajándékot beszerezhetünk. A színes, széles választék mellett szombatonként kulturális programok, muvészetei foglalkozások várják és karácsonyi zenék és természetesen vasárnaponként az adventi gyertyák ünnepélyes meggyújtása varja az idelátogatókat.

                                                

 

Egervári Ildikó
marketing és kommunikáció