Hírek > Javában zajlik a NAK TechLab inkubációs programja

2020 maj 19


 

A NAK TechLab célja, hogy a leginnovatívabb megoldások megtalálják helyüket a hazai agrárszektorban és élelmiszeriparban, ezáltal versenyképesebbé, fenntarthatóbbá és környezettudatosabbá tegyék az ágazatot.

A korábban megtartott bootcamp során nyolc startup jutott be az inkubáció további szakaszaiba. Íme, azok az innovatív projektek, amelyekkel a hazai startupok bekapcsolódnának az  állattenyésztési agrár forradalomba.


Led Lighting Kft.

A csapat a baromfitartóknak kínál alternatívát az elavult rendszerek kiváltására. A LED technológia fejlődésével lehetővé vált a fényforrás stroboszkóphatásának csökkentése vagy akár a teljes megszüntetése. A megoldással csökken az állatok stresszterhelése, így az állomány kiegyensúlyozottabb lehet, ami az élettani funkciókra is pozitív hatással van.

 

PigBrother

A csapat megoldása állattartó telepeken alkalmazható megfigyelő rendszer, amely emberi beavatkozás nélkül végzik a felügyeletet. A rendszer egyszerűsíti az állattartást, és a folyamatos megfigyelésnek köszönhetően állandó kontroll alatt tartja az állományt. Ennek köszönhetően az esetleges beavatkozások preventíven is megvalósulhatnak, így például megelőzhető, hogy egy fertőzött egyed másikakat megfertőzzön.

Tevékenységük alakulását nagy érdeklődéssel figyeljük.