Hírek > Játékos, interaktív és kísérletezésre ösztönöz

2020 maj 19


Játékos, interaktív és kísérletezésre ösztönöz: ilyen a martonvásári Agroverzum Tudományos Élményközpont

 

                                         

Az agrártudományi látogatóközpont különösen aktuális témákat hoz közel: a klímaválság, az élelmiszerellátással kapcsolatos egyenlőtlenségek, a táplálkozástudomány és az ételeink eredete a mai iskolás korosztály számára már nem elvont tudományos kérdések, hanem mindennapos beszédtéma. Ebben egy kiemelten fontos edukációs feladatot vállal magára az MTA élményközpontja: a tudományos háttérismeretet tálcán kínálja és kreatív formában teszi könnyen emészthetővé, minden korosztály számára.
 

                                          

Az Agroverzum helyszíneként szolgáló Brunszvik-kastélypark 1775-ben került a családhoz, amikor Mária Terézia a grófi címet és vele együtt a martonvásári birtokot adományozta Brunszvik Antalnak. A barokk és neogótikus jegyeket felmutató épület, valamint a 70 hektáros angolpark fontos kulturális örökségi helyszín. A park 1953 óta természetvédelmi terület.


                                             

Az Agroverzum egy tudománykommunikációs központ, ami kifejezetten azért jött létre, hogy népszerűsítse az itt folyó tudományos munkát. Így aki idelátogat, megtapasztalhatja mindazt, amivel az agrártudományi kutatóközpont foglalkozik: talajtan, klímaváltozás, növénynemesítés, növényvédelem, állatorvostudomány.