Hírek > Inkább az a kérdés, hogyan tudunk életben maradni?

2020 maj 19


Most a nyereséges termelés szinte lehetetlen, inkább az a kérdés, hogyan tudunk életben maradni!

Wagenhoffer Zsombor a Magyar Állatenyésztők Szövetségének ügyvezető igazgatója, valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Beszállítóipar osztályának országos elnöke. Ezek olyan funkciók, amelyek azt predesztinálják, hogy sok olyan információval rendelkezhet, amit érdemes megosztani olvasóinkkal, legfőképp az állattenyésztés helyzetét illetően.

....A munkának tovább kell folynia. Azt szoktam mondani, az állattenyésztők nem ijednek meg a saját árnyékuktól, tehát egy ilyen nagyon nehéz helyzetben is látszik az, hogy józanul s nagyon racionálisan tudnak gondolkodni, nem esnek kétségbe, hanem mennek tovább és végzik a munkájukat nap mint nap. Erre kényszeríti őket az élet és így is vagyunk összerakva. Alapvetően gondoskodó, felelősségteljes embert kíván ez a szakma és legutoljára gondol arra az állattenyésztő, hogy abbahagyja azt, amit csinál. Ebből kifolyólag folyik tovább a termelés, folynia is kell, hiszen az embereket élelmiszerrel kell ellátni.

A mostani médiafigyelem talán egy kicsit jobban rávilágít a mi szakmánkra is azáltal, hogy nem természetes és magától értetődő, hogy a boltokban a polcokon mindig friss élelmiszer van. Ahhoz, hogy legyen, nagyon kemény, rendszeres munkát kell végezni itt a végeken. Ennek ellenére a vírus hatása begyűrűzik az állattenyésztőkhöz is és bizonytalanságot, piaci nehézségeket tapasztalunk a nagyon súlyostól az enyhéig elég széles skálán, attól függően, hogy melyik ágazatot nézzük.