Hírek > Gallus Kft. az Állattenyésztő birtok kategória győztese

2020 maj 19


Idén hét kategóriában indult a Magyarország Legszebb Birtoka díjkiírás: állattenyésztő, gyümölcstermesztő, szántóföldi növénytermesztő, kistermelői családi gazdaság, szőlészet-borászat, kertészet és precíziós gazdálkodó birtokok között keresték a legimpozánsabbakat.


                                         


A KATEGÓRIAGYŐZTES BIRTOK BEMUTATÁSA

A cég 1991. szeptember 1-jén kezdte meg tevékenységét, azóta is száz százalékban magyar családi tulajdonban van.

A Gallus Kft. fő tevékenysége a kezdetek óta broiler baromfi szülőpárok nevelése, tenyésztése, a tenyésztés során keletkező tenyésztojás keltetése, valamint a takarmánytermelés és a takarmánykeverés.

Az ország 6 megyéjében 36 telephellyel működik. A Devecserben működő brojler naposcsibe-keltetőüzemet európai uniós támogatás segítségével modernizálták a legújabb keltetőtechnológia beépítésével. Ennek köszönhetően Magyarország egyik legnagyobb kapacitású és legmodernebb brojler naposcsibe-keltetőjét helyezték üzembe. Energetika szempontjából a telepeken a villamossági beruházásokat úgy próbálják megvalósítani, hogy a lehető leghatékonyabban használják fel a villamosáramot, pl. LED-es világítás van az istállókban. A maguk által kevert takarmányt adják a csirkéknek, nem etetnek állati fehérjét a csirkékkel, a tápban nincs antibiotikum, és a tartási körülményekben is a legoptimálisabb megoldásokat keresik.

Országos, és nemzetközi szakmai szervezetekkel, valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával működnek együtt. Premix-gyártókkal, takarmánygyártókkal, laboratóriumokkal szoros a kapcsolat. Egyetemekkel is együttműködnek takarmánykísérletekben és a hallgatók szakmai, gyakorlati ismereteinek elsajátításában.

Évente szakmai napot tartanak, szakmai továbbképzéssel. Az átvett telepeket (állami gazdaságok) folyamatosan fejlesztették, és korszerűsítették. Fekete-fehér öltözők vannak, és megfelelő környezetet biztosítanak a higiéniai szabályok betartásához. Ez azért is különösen fontos, hogy állategészségügyi beavatkozások nélkül tudják az állatokat tartani. „Gazdasági szempontból is fontos a higiénia, és az állatjólét, hogy gazdaságosan termelhessünk.”

Az innováció leginkább a keltetésben valósul meg, a takarmányozásban a Keszthelyi Egyetemmel van együttműködésük. Saját számítógépes programot fejlesztettek le, hogy a szántóföldtől az asztalig nyomon követhetőség megvalósuljon. Telephelyeiken olyan biztonságtechnikai és távfelügyeleti rendszert építettek ki, mely folyamatosan ellenőrzi az előírásoknak megfelelő körülményeket, azonnali értesítést küldve a biztonsági központnak, ha hibát vagy az optimálistól való eltérést észlel. Valamennyi mérési eredmény és érték visszamenőlegesen is elérhető, ezzel is biztosítva a folyamatos, magas minőségi követelményeknek való maradéktalan megfelelést. A legmagasabb minőségi elvárásokat kialakítva és állandó minőségbiztosítási kontroll mellett végzik nevelési tevékenységüket. Közvetlen a 8-as számú főút mellett van a telephely, jól megközelíthető.


Gallus Kft.
Szita Roland, ügyvezető

 

A Vitafort Zrt. vezetősége nevében ezúton is gratulálunk a nehéz mezőnyben elért szép sikerhez!