Hírek > Fennakadás nélkül folyik a termelés a Vitafortnál

2020 maj 19


A vállalkozások, termelők előre gondolkodtak így már másfél hónappal ezelőtt elkezdték a stratégiai alapanyag beszerzését. Ennek köszönhetően az elkövetkező két hónapban a takarmánygyártás zavartalanul folyik, az alapanyaggyártók el tudjuk látni az állattartó telepeket a kellő takarmánnyal, vitaminokkal. Tehát semmi ok az aggodalomra, a boltokban az elkövetkező hónapokban is lesz megfelelő mennyiségű és minőségű állati eredetű haza termék.

Kulik Zoltán a Vitafort Első Takarmánygyártó és Forgalmazó Zrt. vezérigazgatója a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában elmondta, a legfontosabb probléma a takarmánygyártók számára, hogy vannak olyan alapanyagok, amelyek külföldről érkeznek, Ázsiából, Kínából, de exportáltak alapanyagot Európa fertőzöttebb területeiről is, Olaszországból és Németországból. Hozzátette, ezek a bejövő alapanyagok elsősorban vitamin termékek, aminosavak.

Kulik Zoltán elmondta, a vállalkozások, termelők előre gondolkodtak így már másfél hónappal ezelőtt elkezdték a stratégiai alapanyagok beszerzését. Ennek köszönhetően az elkövetkező két hónapban a takarmánygyártás zavartalanul folyik, az alapanyaggyártók el tudjuk látni az állattartó telepeket a kellő takarmánnyal, vitaminokkal. Tehát semmi ok az aggodalomra, a boltokban az elkövetkező hónapokban is lesz megfelelő mennyiségű és minőségű állati eredetű haza termék.

A Kossuth Rádió március 22-i riportműsora az alábbi logóra kattintva elérhető.