Hírek > Érettségi és kategóriaváltás Hölle Martin előtt

2020 maj 19


Hölle Martin idén érettségizik. 2008 óta a Dabasi Táncsics Mihály Gimnázium nappali tanulója. Fegyelmezett, szerény,  iskolatársai is csak édesapja beszámolójából tudták meg világbajnoki sikerét. Az Év Dabasi Diákja kitüntető díjjal jutalmazták.

Magyarország történetének legfiatalabb felnőtt fogathajtó világbajnoka, a cím elnyerésében két évvel előzte meg a Lázár-testvéreket. Élete – látszólag – alig különbözik a középiskolás diákok mindennapi életétől, de ez kizárólag szorgalmának, fegyelmezettségének és visszafogottságának tudható be.

Valójában nem hétköznapi, szigorú rend szerint él, keveset hiányzik az iskolából. Naponta kemény edzéseken készül a versenyeire. Télen sem pihen: 2010 óta az újhartyáni Gyémánt Lovaspark SE tagjaként a helyi fedett pályán készül a megmérettetésekre. Mindemellett az osztályközösségnek is tevékeny, cselekvő tagja, lelkes résztvevője a kirándulásoknak, szervezője a közös programoknak. A mindennapokban is valódi sportemberként viselkedik: segítőkész, előzékeny és barátságos.

Számos hazai és nemzetközi fogathajtó verseny győzteseként vált érett versenyzővé. Kétszeres korosztályos Európa-bajnok, 2011-ben világbajnoki 7. helyezett a felnőttek között. 2013 szeptemberében a tanévet Hollandiában, kezdte. Itt már a négyes fogattal versenyzett és győzött. Ezzel melegített a novemberi franciaországi felnőtt világbajnokságra, ahol 16 évesen a legfiatalabb felnőtt világbajnok lett az egyes fogathajtásban.
A fogathajtás valaha volt legfiatalabb világbajnoka, aki 16 évesen nyert a felnőttek között kategória váltásra készül:
a Póni 1 mellett kettesfogatban is szeretné megmérettetni magát. Legutóbb a Dínó Sporthíradó vendégeként az elmúlt időszak versenyeiről számolt be segédhajtójával Rimarcsik Zsolttal.

         


A kategóriaváltási terveiről tavaly októberi nyilatkozatából értesülhettünk.

        

Büszkék vagyunk, hogy Martin felkészülése során valamint hazai és külföldi versenyein a Vitafort hírét is viszi.
Sok sikert a érettségi felkészüléshez és az idei versenyekhez!


Kulik Zoltán,
vezérigazgató
Vitafort Zrt.