Hírek > Egy kis Tehénparádé történelem a Vitafort Tehénparádé eredményhirdetésre várva!

2020 maj 19


Örömmel tájékoztatjuk minden kedves alkotókedvu Partnerünket, hogy lezárult a Vitafort Tehénparádéra beérkezett pályázatok kiértékelése!

Az anyag feldolgozása egy pár napot vesz igénybe, türelmüket köszönjük! A verseny nyerteseit és díjazottjait külön írásban értesítettük a mai nap folyamán! Minden beérkezett pályamu felkerül weboldalunkra, a pályázat értékelésével együtt!

Addig is egy néhány gondolat a világszerte népszeru Tehénparádé mozgalom kialakulásáról:

Mi is az a Tehénparádé? Honnan indult a mozgalom?
Egyszer volt, hol nem volt ....volt egyszer egy svájci polgármester, nevezetesen Zürich város polgármestere aki,  városának muvészeti életének és a helybéli kereskedok ösztönzésére  felkért egy svájci szobrászmuvészt, hogy készítsen  életnagyságú  teheneket üvegszálas muanyagból, azokat muvészekkel díszítesse majd tegye közszemlére a városban:  812 tehént állitottak ki. Történt mindez 1998-ban.

Miért pont tehenet ? – merül fel bennünk joggal a kérdés.
Azért mert a tehén egy jóravaló, szeretnivaló, kedves jószág, gyerekek felnottek egyaránt kedvelik

Hol volt az elso Tehénparádé és hány város fogadta azóta a színpompás alkotásokat?
1999-ben két amerikai Chicagoban megszervezte az ottani Tehénparádét. 350 tehenet állítottak ki a városban, 10 millió látogató volt kiváncsi rájuk.  Az azóta eltelt idoben több mint 50 Tehénparádé volt szerte a világban, különösen népszeruek a fovárosokban és nagy városokban (New York (2000) Kansas City, Houston, Sydney, London, Las Vegas, Monaco, Genf, Pozsony, Sao Paolo, Moszkva, Bukarest, Bueanos Aires, Firenze, Liszabon, Parizs, Athén, Boston, Denver, Mexico, Milánó, Vigo, Marseille, Isztanbul, Koppenhága, Miami és Madrid 2009 ben. Összeségében eddig több mint 100 millió ember csodálta meg a 6000 TehénParádés tehenet.

És sikertörténetük folytatódik!

2006 és 2007után 2008- ban Budapesten is feltuntek a tehénszobrok mindannyiunk nagy örömére! A mualkotásokat szponzorok fogadták örökbe akiknek másfél milliót kell fizetniük egyetlen tehénért, amit ráadásul még haza sem vihettek, hiszen minden szarvasmarhát elárvereztek. A befolyt pénzt jótékony célra fordították a szervezok.

 

                 


                  

Mire jó ez az egész?
Lehetové teszi, hogy egy ország muvészeinek teret adjon, egy régiónak reklámot csináljon és mindezt mindenki számára elérhetové teszi. A Tehénpparádékon a kezdetektol fogva több mint ötezer helyi képzomuvész több ezer muanyag tehenet alakított mutárggyá,  sokuknak ez az elso nagyszabású megjelenése, ismertté válásukat ennek köszönhetik. Többnyire helyi festok, szobrászok, illusztrátorok, designerek, divattervezok, fotógráfusok vesznek részt az eseményen felvonultatott, kiállított majd késobb aukció útján, többnyire jótékonysági célokra értékesített tehenek elkészítésén. Az aukciós árak több  átlagosan 5-6 000 Euro körül vannak, a budapesti legdrágább tehén 2006-ban 3 millió forintért talált gazdára.

Ez a világ legjelentosebb  „Az utca muvészete” eseménye!

  • Játék a kreativitással, jópofa, hangulatos légkört teremt. Felkelti az érdeklodést a kortárs muvészetek iránt.
  • Egy igazi kultúrális esemény ami mindenki számára nyitva áll és élvezheto!
  • Mondanivalója, üzenete közérdeku és figyelemfelkelto, köztereken, parkokban, turisták által látogatott helyeken, éttermek közelében
  • A tehenek értékesítése aukcióval történik, s a befolyt összeg karitatív célokra kerül.

2010- ben Lima, Sao Paolo, Izmir, Bordeau, Roma, Margaret River (Ausztrália), Xiamen (Kina) mellett Dabasra is megérkeznek a tehenek. Számunkra különösen kedves állatokról van szó, hiszen tevékenységünk legfontosabb részét képezi takarmányozásuk országszerte!

Fontos a tejfogyasztás népszerusítése, a magyar tejtermelés fenntartása, versenyképességének növelése az egész ország számára.
Fontos az egészséges táplálkozás és az, hogy a tejtermelés itthon Partnereinknek és a takarmánygyártó cégeknek a jövoben biztos megélhetést, jövedelmezo munkát adjon! Ezért hívtuk életre ezt a mozgalmat Partnereink részvételével, igyekezve minél jobban népszerusíteni az ágazatot, s egyben teret adva a kreatív gondolkodásnak, játékos alkotókedvnek.

Hogy kik lesznek azok a szerencsés amator muvészek, akik alkotásaikat megvalósíthatják a a Vitafort Tehénparádéra? - hamarosan kiderül. A mai napon a Vitafort zsüri lezárta a jelentkezéseket és megtartotta a bírálatot. Nagyon nehéz dolga  volt mert rengeteg kituno pályázati anyag jött be! A végeredmény napokon belül ismertetjük a weboldalunkon is!
A  nyerteseket, különdíjban részesüloket írásban is értesítjük
!

Köszönjük a részvételt!

Vitafort Zrt.
marketing és kommunikáció