Hírek > Doktorrá avatáson a gödöllői Szent István Egyetemen

2020 maj 19


A gödöllői Szent István Egyetemhez több évtizede tartó együttmûködés köti a Vitafort Zrt-t. A szakmai kooperáció alapját a cégünk szakembergárdájának gödöllői kötődése is magyarázza, hiszen kollégáink közül jónéhányan koptatták egy nagy múltú intézmény padjait. És ez szerencsére ma sincs másként. Júniusban a Vitafort Kutatás és Fejlesztési Osztályának fiatal munkatársa, Gregosits Balázs doktorrá avatására voltunk hivatalosak.
                                                              
A Szent István Egyetem Szenátusa június 17-én tartotta tanévzáró nyilvános ülését a gödöllői aulában. Az ünnepségen elsőként dr. Solti László rektor úr mondott tanévzáró ünnepi beszédet. A 2010/2011-es akadémiai év befejezése alkalmával kifejezte örömét a következő öt évre szóló kinevezése okán. Beszédében aggodalmának és egyúttal bizakodásának adott hangot adott a jelenlegi elvonásokkal, pénzszûkével küzdő időszak és az elkövetkező évek feladataival kapcsolatban.

A Szent István Egyetem szinte az egyetlen, ráadásul tradicionálisan piacvezető intézmény az élelmiszer-előállítás teljes vertikumában. Beszédében elmondta, hogy rendkívüli jelentőséget tulajdonítanak az öregdiákok fokozott megbecsülésének: kapcsolataikkal, befolyásukkal jelentősen emelik az intézmény elismertségét, erősíthetik a vállalkozói szférával az együttmûködést, és ha a tengeren túli példákat tekintjük: adományaikkal hozzájárulnak a következő generációk méltó körülményeinek kialakításához. Õk azok, akikhez fordulhatunk egy-egy továbbképzés megszervezésekor – akár meghívott vendégelőadóként, akár szponzorként, akár potenciális hallgatóként. Kapcsolataikkal, befolyásukkal jelentősen emelik az intézmény elismertségét, erősíthetik a vállalkozói szférával az együttmûködést. Szólt arról, hogy új alapokra helyezték a diplomás pályakövetési rendszert és öregdiák- vagy alumni hálózatot.

Az ünnepség doktorrá avatással folytatódott. Munkatársunk Dr. Gregosits Balázs az Állattenyésztési tudományok tudományágban szerzett doktori címet.

                               
      
Végezetül sikeres életpályát kívánunk Balázsnak a feltaláló Thomas Alva Edison szavaival élve, aki a következőképpen fogalmazott,

”Soha egyetlen napot sem dolgoztam életemben, minden csak mulatság volt”
 
                       
                     

Dr Koppány György
kutatás-fejlesztési igazgató