Hírek > Az új Széchenyi tervben az állattenyésztést támogató források lesznek

2020 maj 19


A mezogazdasági év fordulója, a pásztor ember számára a behajtás ünnepe ma már csak a népi szájhagyományok útján ismert. Stilusosan, ehhez kötödoen került megrendezésre ezúttal is a IV Kaposvári Állattenyésztési Napok, mely ettol az évtol felvette a Nemzetközi Mezogazdasági, Élelmiszeripari Szakkiállítás és Vásár nevet is. Az állattenyésztéssel foglalkozók kaposvári seregszemléjére csaknem kétszáz kiállító, mintegy ezer állatot hozott el. Színes közönségprogramokban gazdag rendezvény mintegy 40 hektár kiállítási területen került megrendezésre. Érdekessége, hogy egyedül a kaposvári kiállítás vadasparkjában találkozhat a közönség, kicsik és nagyok az erdo-mezo lakóival természetes körülmények között. Ozek, szarvasok, muflonok mellett  a haszonállat bemutatók óriási érdeklodésre tartottak számot.

Idén is szívesen vettünk részt kiállítóként  a háromnapos rendezvényen, amely az utóbbi három évben a Dunántúl legnagyobb állattenyésztési rendezvényévé notte ki magát. Közel 30 ezer ember volt kíváncsi a mintegy 1000 állatra és a 200 kiállítóra. A Vitafort standján értékesitoink, szaktanácsadóink teljes csapattal várták a régi partnereket illetve az érdeklodoket.



Czerván György, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára
is felkereste a Vitafort standját , ahol Szegszárdy Imre, értékesítési igazgató fogadta.  

                                                 

A szaktárca egyik legfontosabb feladata a növénytermesztés és állattenyésztés megbomlott – 70-30 százalékos – egyensúlyának helyreállítása, hangsúlyozta az államtitkár úr a IV. Kaposvári Állattenyésztési Napok megnyitóján. Januárban hirdeti meg a kormány az új Széchenyi Tervet, amelyben a mezogazdasági fejlesztések támogatásakor kiemelten kezelik a vidéki munkahelyteremto beruházásokat, különösen, ha azok az állattenyésztést is magukban foglalják, tette hozzá Czerván György.  

Köszönet a szervezonek, Magyar Mezogazdaság Kft. -nek a szinvonalas és kifogástalan munkáért!

Külön köszönet Partnereinknek, hogy látogatásukkal megtiszteltek bennünket!

Egervári Ildikó
marketing és kommunikáció