Hírek > A Neovia felvásárlása fontos mérföldkő az ADM Animal Nutrition számára

2020 maj 19


Chicago, 2019 február 1.

Az ADM sikeresen befejezte történetének második legnagyobb üzleti akvizícióját. Az Archer Daniels Midland Company (ADM) bejelentette, hogy befejeződött a francia NEOVIA cég felvásárlása. A felvásárlást követően az üzletág az ADM Animal Nutrition részévé válik és a takarmányozás világelső cégévé lép elő.

 „A Neovia felvásárlása fontos mérföldkő az ADM Animal Nutrition számára. Teljesíti  célkitűzéseinket, kiterjeszti földrajzi jelenlétünket, és hozzásegít portfóliónk kiterjesztéséhez, ügyfeleink jobb kiszolgálásához.” - mondta Pierre Duprat, az ADM Animal Nutrition elnöke.

 „Volt szerencsém az elmúlt hat hónapban találkozni a Neovia tehetséges kollégáival, és izgatottan nézek a globális platform adta lehetőségek elé. Az ADM a Neovia akvizíciójával megsokszorozza képességeit ügyfelei kiszolgálására és növekedésünk felgyorsításának platformjává vált. Erőforrásaink, szakértelmünk, az innováció és a kutatás-orientált technológiák ötvözése nagyon különleges helyzetet teremt: elsőrendű takarmányok, adalékanyagok és hozzáadott értékű takarmányozási megoldások szolgáltatójaként képesek leszünk ügyfeleink számára a legjobb minőségű kiszolgálás biztosítani. Vezető kutatási és fejlesztési adottságaink összeadódnak, és ezáltal vevőink, partnereink az értékteremtés részeseivé válnak.”

Az üzletkötés feltételei szerint az ADM 72  Neovia termelési helyszínnel bővül, 25 országban. A takarmányipari vállalat 2017-ben 1,7 milliárd eurós árbevételt ért el, melynek több mint 75% -a Nyugat-Európán kívül realizálódott.

                                                                                 

Az ADM-ről

Az Archer Daniels Midland Company (ADM) ma a világ egyik legnagyobb mezőgazdasági feldolgozó és élelmiszer-alapanyag szolgáltatója. Mintegy 31 000 alkalmazottat foglalkoztat több mint 170 országban. Globális beszerzési lánca, amely körülbelül 500 terménybeszerzési helyet, 270 élelmiszer- és takarmány-összetevőt gyártó létesítményt, 44 innovációs központot és a világ elsődleges növényszállítási hálózatát foglal magába, - az élelmiszer-, takarmány-, ipari és élelmiszeripari termékek előállításával világelső pozíciót tudhat magáénak. Bővebb információ: https://www.adm.com/ illetve https://www.neovia-group.com/en/