Hírek > A Magyar Állattenyésztésért Termékdíj Pályázat 2018

2020 maj 19


Az Adexgo Kft. és a Vitafort Zrt. évek óta elismerésben részesül a Magyar Állattenyésztésért Termékdíj pályázaton bemutatott közös fejlesztéseikkel. Az idei évben a kanadai Jefo Nutrition Inc. vállalattal nyújtottak be közös pályázati munkát „Egyedi összetételű védett vitamin termékcsalád” címmel a „Magyar Állattenyésztésért Termékdíj Pályázat 2018” Agrár-informatika, Tartástechnológia és Takarmányozás kategóriában, melyet a XXV. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok zsűrije nagydíjjal értékelt.

 

 

A témaválasztás időszerűségét igazolja az elmúlt időszakban tapasztalt vitamin árrobbanás. A pályázatban bemutatott védett vitamin program újszerűnek számít a hazai takarmányozásban, hiszen eddig a vitaminok jórészt natúr formában voltak jelen a kérődzők takarmányaiban.
A pályázó cégek közös termék- és gyártástechnológiai fejlesztésbe kezdtek, melynek eredményeként 2018. év elején elindult az új termékcsalád első tagjainak piaci bevezetése is. Fejlesztési terveik között szerepel a termékcsalád további vitaminokkal (pl. B-csoportbeli vitaminok) történő kiegészítése, melyek összetételük és bendővédettségük révén hatékonyan képesek támogatni a tejelő tehenek egészségét, termelési és szaporodásbiológiai teljesítményét olyan fokozottan érzékeny időszakokban is, mint amilyen például a nyári hőstressz periódusa.