Hírek > A Magyar Állattenyésztésért Termék Nagydíjas GRASS TEJ

2020 maj 19


Az Adexgo Kft. GRASS TEJ terméke nyerte el idén Hódmezovásárhelyen a „Magyar Állattenyésztésért Termék Nagydíjat” Ezúttal is szívbol gratulálunk!

                        

Az Adexgo Kft. által fejlesztett takarmányozással eloállított GRASS TEJBEN az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen omega-3 zsírsavak (pl. α-linolénsav, EPA, DPA, DHA) és konjugált linolsavak (c9,t11 CLA; t10,c12 CLA) mennyisége jóval meghaladja a normál tejben mérheto értékeket.


                                                                                    A GRASS TEJ 

                                                         
Hazánk sajnos élen jár az ún. életmód betegségek (pl.: szív- és érrendszeri megbetegedések) elofordulásában, és az ebbol eredo halálozások gyakoriságában. Ennek egyik oka a táplálkozásunkra, és azon belül is a nem megfelelo zsírsavellátottságunkra vezetheto vissza. A fennálló igen súlyos probléma egyik megoldása lehet, hogy olyan egészségvédo hatású, omega-3 zsírsavakban és CLA-ban gazdag funkcionális élelmiszereket fogyasztunk, amelyek csökkenthetik ezen betegségek kialakulásának kockázatát. Ismert, hogy a tej kiemelkedoen fontos táplálékunk, az utóbbi idoben mégis sok támadás érte a kedvezotlen zsírsavösszetétele miatt, aminek köszönhetoen a tejzsírt is a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának rizikófaktoraként jelölték meg. Az Adexgo Kft. által fejlesztett takarmányozással eloállított GRASS TEJBEN az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen omega-3 zsírsavak (pl. α-linolénsav, EPA, DPA, DHA) és konjugált linolsavak (c9,t11 CLA; t10,c12 CLA) mennyisége jóval meghaladja a normál tejben mérheto értékeket. A nagyobb omega-3 és konjugált linolsav (CLA) tartalmat természetes úton, fualapú takarmányozással és egy saját fejlesztésu, bendovédett omega-3 zsírkiegészíto etetésével érjük el.
             

Az ADEXGO Kft. www.adexgo.hu 2004-ben alakult meg, gyógyszer és étrendkiegészíto termékfejlesztések preklinikai hátterének biztosítására. 2007-tol intenzív kutatásokat és piaci munkát folytat a funkcionális élelmiszerek témakörében. Az elmúlt években a cég meglévo humáneroforrása kibovült, az állattenyésztésben, a takarmányozásban, valamint az élelmiszergyártásban jártas kutatók és laboratóriumi személyzet alkalmazásával. Jelenleg a cég az étrendkiegészítok és preklinikai vizsgálatok hátterének biztosítása mellett, intenzív fejlesztési és piaci tevékenységet folytat az egészségvédo hatással rendelkezo funkcionális élelmiszerek, valamint speciális takarmánykiegészítok és adalékanyagok forgalmazása területén.  

                                                     

Forrás: www.adexgo.hu