Hírek > A koronavírus feladatot adott az agrárvilágnak

2020 maj 19


Becsüljük meg a mezőgazdaság hétköznapi hőseit! - Hazánk 25 millió embert képes ellátni megfelelő mennyiségű és minőségű élelemmel – hangsúlyozta Nagy István agrárminiszter a budapesti nagyköveteknek írt levelében. A tárcavezető kiemelte: Magyarország készen áll a még szorosabb együttműködésre a járvány ellátási hatásaiban érintett államokkal. A járvány megmutatta, hogy a néha igaztalanul támadott mezőgazdaságnak milyen fontos szerepe van.

A miniszter fontosnak tartja, hogy itthon és világszerte is még jobban ismerjék el a mezőgazdaságban dolgozó emberek teljesítményét, amely hozzájárult az élelmiszerlánc létfontosságú stabilitásához is .

Nagy István felhívta a figyelmet az agrárium gyakran elfeledett hétköznapi hőseire: a mezőgazdaságban és az élelmiszeriparban az emberek ellátásán fáradozó szereplők helytállásukkal biztosítják krízishelyzetben az élelmet, ezért megbecsülést érdemelnek. A vészhelyzet hónapjai során a magyar termelők és az élelmiszeripar dolgozói a járvány legnehezebb pillanataiban is megfelelő mennyiségű és minőségű élelmiszerrel látták el a teljes lakosságot. Nem felejthetjük el azt a kiváló munkát, amelyet hibátlanul végeztek el – tette hozzá a tárcavezető.