Hírek > A horgászatban nem ismertünk tréfát a VIII. Vitafort Horgásznapon sem

2020 maj 19


Immár nyolcadik alkalommal, ideális környezetben, az Izsáki horgász- és pihenoparkban került megrendezésre az idei Vitafort horgásznap.


A kiadós reggeli után, Kulik Zoltán vezérigazgató köszöntötte a népes, 76 sporthorgászból és 30 kísérobol álló, az ország különbözo vidékeirol – idot és fáradtságot nem kímélve – ideérkezo lelkes csapatot.

A 32 hektáros területen elhelyezkedo, 8 különbözo  horgásztó közül a legnagyobb vízfelületu tó partján,  a kisorsolt horgászhelyek elfoglalása után, rövid elokészületet és etetést követoen, kezdetét vette a három és fél órás verseny. 

                 

A nagy mennyiségu ponttyal, rablóhallal és fehér hallal telepített tó, jó fogási lehetoséget ígért az egy bottal és horoggal, tetszés szerinti szereléssel fenekezo, vagy úszós készséggel horgászó sporttársaknak.
  
Bár ezen a napon az ido kegyes volt hozzánk, az elozo napok szélsoséges idojárása, a gyakori frontátvonulások és az elhúzódó ivási idoszak miatt, csak mérsékelt aktivitással reagáltak a halak. Ennek ellenére nem kellett szégyenkeznünk: 158 db. 85 kg. összsúlyú hal került a szákokba.

A „legnagyobb hal” (Moby Dick) kategóriát ifjú barátunk Mihocz László nyerte 4,91 kg. súllyal. 
Összteljesítménye 8,43 kg-mal azonban csak a második helyre volt elég.

    

Mindössze 2 dkg. fölénnyel, 8,45 összsúllyal került az elso helyre a könnyu úszó szereléssel, profi módon horgászó Illés László. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára 7,3 kg-mal Márton Attila állhatott fel.

                                      Szívbol gratulálunk, szép volt fiúk!

Az eredményhirdetést és a díjátadást követoen, a jól megérdemelt ebédrol a kecskeméti Sugovica halászcsárda szakácsai bajai tésztás halászlével gondoskodtak.  A helyi halászcsárda gazdagon megrakott házi túróscsuszájával tette teljessé a gasztronómiai élvezeteket. Az ebéd közbeni beszélgetés során megfogalmazódott, hogy ezt a szép hagyományt a jövoben is folytatni kell.

Találkozzunk tehát jövore is, talán ugyanezen a rendkívül kultúrált, kellemes helyszínen!

Kormány János 
értékesítési szaktanácsadó és "halszakérto"
Vitafort  Zrt.