Hírek > A döntők fergetegesre sikeredtek

2020 maj 19


Az idei évben újra megrendeztük hagyományos Vitafort  terembajnokságunkat. Tíz csapat részvételével március 10-én, Ildikó napján gyultek össze a csapatok. Eloször köszönthettük köreinkben a Si-Vár Bt. és a Solum Zrt. csapatát, A többi résztvevovel már évek óta uzzük a labdát.

A Dabas Diego Sport csarnok kiváló helyszint biztosított az egész napos rangadóra. A meccsek, a jól megérdemelt ízletes pörköltök a nap végén, 150 ember egész napos kellemes idotöltésének remek otthona az önmagában is impozáns látványt nyújtó sportcsarnok. A dabasi iskola felújítása miatt a helyi általános iskolai oktatás szintén a csarnokban folyt, így nem szenvedtünk hiányt helyi szurkolókban. Folyamatosan 50-100 gyermek szurkolt a mérkozések alatt, sajátos hangulatot ezzel adva a tradicionális Vitafort kupának.

A sors fintoraként az elso mérkozést a tavalyi két döntos csapat a Ciszöv 49 Kft-Jászapáti 2000 ZRt csapatai vivták. Nem született gól ezen a találkozón így nyitott maradt a csoport. A következo mérkozésen azonban már potyogtak a gólok, összesen 9 esett. Ezeket izgalmasnál izgalmasabb mérkozések követték. A keresztbeverések, az újoncok nagyszeru bemutatkozása, nagyon jó egyéni teljesítmények fokozták a hangulatot. A selejtezok közötti szünetben és a döntok elott pedig a kecskeméti Art for Dance csoport táncosai mutatták be, hogy nem csak a labdával lehet „táncolni”, és egy ragyogó musorral adtak szusszanásnyi idot a csapatoknak a pihenésre. Rengetek gól született, a nap végére összesen 73 találatot láthattak a nézok és a résztvevok.

Kiélezett küzdelem folyt a csoport elsoségekért, amelybol  a Ciszöv Kft és a Jászapáti ZRt, valamint a Tri-Agro-Agromix és a Csorvás csapatai kerültek ki gyoztesen, így ok játszhatták a döntoket, amibe hazai pálya „elonyeit” élvezo  Vitafort Zrt. csapata sajnos nem szólhatott bele, hiszen nagy küzdelemben 0 ponttal zárta csoportját.A döntok fergetegesre sikerültek. Ilyen még nem volt a kupa történetében, hogy a harmadik helyet és az elsot is csak hét méteres rúgásokkal lehetett eldönteni. Ezeket megelozoen nagyon jó és szoros mérkozések vezettek a pontrúgásokig.

A harmadik helyet a tavalyi gyoztes, kupavédoként érkezett Jászapáti szerezte meg, a kupát pedig 2011-ben, immár harmadik alkalommal, véglegesen a Ciszöv ’49 Kft. Cibakháza csapata nyerte! 

A jutalmak, kupák , oklevelek átadásával fejezodött be a torna „küzdelmes” része, átadva helyét a jól megérdemelt estebédnek, melyet a Jászapáti Zrt. különcsapata birkapörkölttel, az Alapi Szövetkezet különcsapata pedig vaddisznó pörkölttel tett emlékezetessé. Külön köszönet és gratuláció nekik és a torna szponzorainak, akik termékeikkel vettek részt a sikerben. A szarvasi Mozarella Kft. sajtjaival, a békéscsabai Csabatáj Zrt. tojásaival és tejtermékeivel, a Farmtej Kft. túró-rudival és tejtermékeivel, Kométa Zrt. kíváló felvágottjaival és kétsopronyi Szövetkezet pedig speciális szalámiaival.


Különdíjjal jutalmaztuk:

  • Legjobb kapust: Balogh Zsoltot (Jászapáti 2000 ZRt).

  • A legjobb mezony játékost, aki egy személyben a gólkirály is: Balogh Pétert (Tri-Agro-Agromix)
  • Valamint a rangidos játékos díjat kapta: Répánszki István (Si-Vár Bt, Tarpa)

A VI. Vitafort Kupa végso sorrendje:
1. Ciszöv 49 Kft, Cibakháza,
2. Tri-Agro-Agromix,
3. Jászapáti 2000 Mg ZRt,
4. Csorvási Gazdák Szövetkezte,
5. Solum ZRt, Komárom,
6. Arany János Mg Sz., Alap,
7. Mezort ZRt,
8. Hercegszántó Szöv,
9. Vitafort Zrt,
10. Si-Vár Bt, Tarpa.


Gratulálunk a nyertesnek és az összes résztvevo csapatnak a nagyszeru játékért és a sportszeru, sérülésmentes küzdelemért!

Jövore ugyanitt, újra!  


Kucsák István,
alapanyag kereskedelem
Vitafort Zrt.
Teremlabdarúgó Bajnokság felelos