Hírek > A biztonságos ipari takarmányeloállítás Magyarországon

2020 maj 19


A Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatal Takarmány-biztonsági Bizottsága tudományos konferenciát szervezett 2010. március 17-én a Földmuvelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium színháztermében.

                                

A tudományos konferencia programjában az eloadások komplex módon átfogták az élelmiszer- és az ezzel szoros kapcsolatban álló takarmánybiztonság szinte minden aktuális kérdését. Szó esett takarmányok kémiai szennyezoinek élelmiszer-biztonsági hatásairól, a takarmányok mikrobiológiai szennyezettségérol és ezek hatásairól, különös tekintettel a ma Magyarországon nagy gondot okozó Salmonella helyzetrol, de komoly hangsúlyt kapott a takarmányok mikotoxin szennyezettségének, illetve a tömegtakarmányok minoségi hibáinak élelmiszer-biztonsági kockázati tényezoje is.

A konferencia kiemelten foglalkozott az Európai Unió szabályozási rendszerével és ezen belül is az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság (EFSA) tevékenységével.

Cégünket Dr. Koppány György kutatás-fejlesztési igazgató képviselte eloadásával, amelynek témája „A biztonságos ipari takarmány eloállítás feltételei és helyzete Magyarországon” volt.
Az eloadás oszintén foglalkozott azokkal a technikai, technológiai és egyéb nehézségekkel, amelyekkel a magyarországi ipari takarmánygyártás, nap mint nap megküzdeni kénytelen és amelyek az iparág korábbi termelési kultúrájára és élvonalbeli tapasztalataira alapozott elonyének csökkenését eredményezik, és amelyek szükségessé teszik az átgondolt és kormányzati intézkedésekkel is támogatandó programok végrehajtását.

A konferenciát nagy érdeklodést kísérte (az FVM színházterme gyakorlatilag megtelt) és remélhetoen pozitívan járult hozzá a magyar takarmány- és élelmiszer-biztonság helyzetének megfelelo szinten tartásához, illetve fejlesztéséhez.
                    

Vitafort Zrt.
marketing és kommunikáció