A terméktanács nem változtatott tej alapár-prognózisán
2014-01-06


Nem változtatott alapár-prognózisán a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács. A 2014. március 31-ig tartó – kvótaévre az alapár éves átlagára vonatkozó előrejelzés továbbra is kilogrammonként 99 Ft. A piaci viszonyokban alapvető változás nem történt, változatlanul a kereslet a tejpiaci folyamatok alapvevő meghatározó eleme, és jelentős változás nem várható.
Nem változtatott alapár-prognózisán a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöksége: az idei – 2013. április 1-től 2014. március 31-ig tartó – kvótaévre az alapár éves átlagára vonatkozó előrejelzés továbbra is kilogrammonként 99 forint.

Az elnökség azzal számol, hogy ennek alapján a feldolgozók átlagosan mintegy 110 forintos árat fizetnek majd a termelőknek a kvótaév hátralévő részében. Lukács László, a terméktanács ügyvezető igazgatója elmondta: a szakmaközi szervezet vezető testületének alapár-előrejelzése azért fontos, mert az prognózis irányt mutat a termelőknek és a feldolgozóknak szerződéseik megkötéséhez, illetve módosításához.

Az elnökség pedig azért nem módosította – a negyedévenként felülvizsgált – szeptemberi előrejelzést, mert a piaci viszonyokban alapvető változás nem történt. Azaz továbbra is a kereslet a tejpiaci folyamatok alapvevő meghatározó eleme, és ebben jelentős változás nem várható.

Forrás: agribusiness.hu


Egervári Ildikó
marketing és kommunikáció